четвер, 13 грудня 2012 13:46

Першим віце-спікером став Ігор Калетник

Першим віце-спікером став Ігор Калетник
"За" проголосував 241 депутат. Фото: ubr.ua

Парламент призначив Ігоря Калетника першим віце-спікером.

"За" проголосував 241 депутат, від яких 203 регіоналів, 32 комуністів та 6 самовисуванців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тягнибок із штовханиною додав ПР впевненості, що комуністи їх підтримають" — "регіонал"

Опозиційні фракції не голосували.

Ігор Калетник зайняв своє місце у президії на запрошення спікера Володимира Рибака.

40-річний Калетник з 1995 року працював в митних органах: в регіональних митницях і в структурі Державної митної служби. У квітні 2005 року звільнився за власним бажанням.

З вересня 2005 року по квітень 2006 року - суддя Дніпровського районного суду міста Києва. У квітні 2006 року повернувся в крісло директора департаменту по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби. Залишив цей пост 8 листопада 2007 у зв'язку з обранням народним депутатом України 6-го скликання.

На дострокових парламентських виборах 2007 року йшов за списком Комуністичної партії України. Перебував у фракції КПУ, очолював комітет Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Безпартійний.

22 березня 2010 був призначений головою Державної митної служби України. 22 листопада 2012 звільнений з цієї посади указом президента у зв'язку з обранням народним депутатом.

На парламентських виборах 2012 року балотувався за списками Комуністичної партії України під № 7.

Його батько, екс-губернатор Вінницької області Григорій Калетник обраний народним депутатом 7-го скликання по округу № 18 Вінницької області як самовисуванець, в попередньому парламенті складався у фракції Партії регіонів. Двоюрідна сестра Оксана Калетник стала народним депутатом на виборах 2012 року як самовисуванка по округу № 16 Вінницької області.

У 2008 році Ігор Калетник очолив список ворогів преси. Друге місце зайняв його батько - нардеп від Партії регіонів Григорій Калетник. Калетники подали проти вінницької газети "33 канал",  яка неправильно, на їхню думку, оцінювала діяльність цих політиків, вісім позовів на загальну суму 710 тис.грн.

Зараз ви читаєте новину «Першим віце-спікером став Ігор Калетник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути