Ексклюзиви
неділя, 07 липня 2024 21:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Перший візит після призначення: нідерландські міністри зустрілися із Зеленським

Перший візит після призначення:  нідерландські міністри зустрілися із Зеленським
В Одесі президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Нідерландів Каспаром Велдкампом і міністром оборони Нідерландів Рубеном Брекельмансом. Фото: ОП

В Одесі президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Нідерландів Каспаром Велдкампом і міністром оборони Нідерландів Рубеном Брекельмансом.

Глава держави відзначив, що новопризначені посадовці здійснили свій перший закордонний візит саме в Україну та подякував Нідерландам за підтримку нашої держави з самого початку повномасштабної російської агресії. Про це інформує пресслужба президента.

"Нідерланди відкрили дуже важливі сторінки в захисті наших життів. Це стосується посилення ППО та постачання літаків F-16. У мене була дуже тепла телефонна розмова з новим Прем'єр-міністром Нідерландів. Думаю, що ми продовжимо наш діалог під час саміту НАТО", - зауважив глава держави.

Президент розповів про обстріли цивільної та критичної інфраструктури Одеси з боку РФ, унаслідок яких гинуть люди, та наголосив на важливості посилення української протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українське море не терпітиме російського флоту" - Зеленський привітав Військово-морські сили ЗСУ

Міністр закордонних справ Нідерландів зазначив, що візит до Одеси демонструє непохитну підтримку України з боку уряду його країни.

"Хочу запевнити, що наша подальша політична, економічна, військова підтримка України продовжиться", - підкреслив Каспар Велдкамп.

Міністр оборони Нідерландів наголосив на важливості військової підтримки нашої держави, зокрема в постачанні літаків F-16.

Зеленський акцентував, що Україна чекає на прибуття нідерландських винищувачів F-16, які допоможуть закрити українське небо та запобігти атакам РФ на наші міста та громади.

За час цієї війни Україна здобула зовсім інший статус для Чорноморського регіону - цей регіон тепер завжди буде вільним від російського домінування.

Наша держава завжди матиме свій флот - сучасний флот, власний вплив та чітку стратегію дій, нову Морську стратегію України. Про це у соцмережах та у вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

З нагоди Дня Військово-Морських сил президент в Одесі привітав військових моряків та відзначив їх державними нагородами.

Зараз ви читаєте новину «Перший візит після призначення: нідерландські міністри зустрілися із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути