субота, 14 липня 2018 19:48

Перевірка психічного стану у Раді: які закони пропонують нардепи
5

Нардеп Розенблат каже, що підписував близько 150 проектів законів і не може з першого разу згадати, який із них про що
Фото: 5 канал
 Олег Барна зареєстрував законопроект, який забороняє публічно проявляти будь-яку сексуальну орієнтацію
Олег Ляшко - лідер по кількості зареєстрованих проектів законів
Юрій Мірошниченко пропонував читати молитву "Отче наш" перед ранковим засіданням
Нардеп-утікач Олександр Онищенко хотів перевіряти психічний стан колег

Верховна Рада – лідер у Європі за кількістю зареєстрованих законопроектів. За весь час роботи парламенту зареєстрували майже 12 тис. проектів законів. Про це пише спецпроект "Вибори вибори".

За даними Комітету виборців України, нардепи в середньому за рік реєструють 1,8 тисяч законопроектів. Для порівняння, депутати Франції – 337, Великої Британії – 66, Греції – 13, Швейцарії – 6, а в Норвегії – 5.

За даними проекту VoxUkraine, станом на кінець лютого 2018 року у Верховній Раді зареєстровано понад 5 тисяч депутатських законопроектів. Найбільше законопроектів зареєстрував Олег Ляшко. На його рахунку 245 законопроектів, у яких він є співавтором або автором. Однопартієць Ляшка Віктор Галасюк ініціював майже стільки ж – 222. У підсумку, законами стають лише 12%.

Що пропонують у законопроектах народні депутати

Важливі для країни питання не можуть вирішуватися без ранкової молитви – вважає нардеп Юрій Мірошниченко. Минулого літа він запропонував Верховній Раді читати "Отче наш" відразу після відкриття пленарних засідань.

У пояснювальній записці каже, що це "сприятиме духовній консолідації народних депутатів і налаштовуватиме їх на відповідальну і продуктивну роботу з урахуванням основних християнських цінностей. Наші предки-християни традиційно читали молитви і передусім "Отче наш", починаючи всі відповідальні справи".

Нардеп впевнений: православна молитва є прийнятною для всіх інших релігій і не ображає колег-мусульман та іудеїв.

Нардеп-утікач Олександр Онищенко у 2015 році зареєстрував проект закону, у якому висунув ідею перевіряти стан здоров'я кандидатів у народні депутати України. Онищенко хотів зобов'язати депутатів доводити свою спроможність ухвалювати рішення медичною довідкою від психіатра та нарколога.

Нещодавно нардеп Олег Барна зареєстрував законопроект, який забороняє публічно проявляти будь-яку сексуальну орієнтацію. Мажоритарник прагне заборонити зібрання, марші та поширення інформації, що свідчить про сексуальну орієнтацію людини.

Навесні 2017 року колектив депутатів, переважно з "Радикальної партії", зареєстрував проект постанови щодо зміни економічної політики держави з метою покращити соціальне становище українців. Пояснювальна записка до нього починається з "безпрецедентного економічного спаду в Україні", "затягування пасків" населенню, тарифну "шокову терапію".

Нардепи пропонують багато: "удосконалення системи державного управління", "деофшоризація економіки", "зниження комунальних тарифів до економічно обґрунтованого рівня", "підвищення купівельної спроможності громадян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій відправив Раду на канікули

Нардеп Борислав Розенблат разом із Павлом Кишкарем, Вадимом Івченком, Олексієм Ленським та іншими нардепами став співавтором законопроекту "Про народний контроль в Україні".

Коли журналісти спитали в Розенблата про суть цієї ініціативи, він довго не міг її згадати:

"Дуже багато законопроектів, які я підписував. Близько 150. Коли народний контроль працював ще при радянських часах, люди мали можливість контролювати ті чи інші органи. Народний контроль – це був як центр захисту прав споживачів. Тому цей закон іде на посилення захисту прав споживачів різних товарів".

13 липня спікер парламенту Андрій Парубій заркрив останнє засідання парламенту перед літніми канікулами. Нардепи уходять у відпустку на 53 дні, до 4 вересня.

За 8-му сесію Рада прийняла 88 законів, із них — у першому читанні — 49. На останньому засіданні ухвалила закон, який дозволить частково знизити акциз на розмитнення автівок.

Зараз ви читаєте новину «Перевірка психічного стану у Раді: які закони пропонують нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути