понеділок, 04 грудня 2017 09:43

Перейшло межу - у Раді розкритикували заяву Луценка проти НАБУ

Перейшло межу - у Раді розкритикували заяву Луценка проти НАБУ
Вікторія Пташник. Фото: 112.ua

Заява генпрокурора Юрія Луценка про відкритий конкурс на таємних агентів НАБУ не логічна. Вони не зможуть проводити викривальні операції, якщо всі знатимуть їхні обличчя.

На цьому наголосила народний депутат Вікторія Пташник в ефірі телеканалу "Прямий".

"Щодо таємних агентів, які "мають обиратися за відкритими конкурсами". Це якийсь сюрреалізм. Таємність агентів саме обумовлена тим, що ніхто не повинен знати ні їхні обличчя, ні прив'язувати їх до прізвищ, ні знати, де вони живуть. Вони діють таємно. Неможливі будуть викривальні операції, як "бурштинова справа", якщо кожен знатиме таємного агента в обличчя. Не розумію цих заяв так само, як заяв про "нелегальне угруповання". Адже рішення про злочинну діяльність - це повноваження судових органів.

Прокуратура та правоохоронні органи взяли на себе функцію піару. Брифінги, прес-конференції, розкриття і захоплення потенційних злочинців на місці злочину, публікація фотографій зі знайденою готівкою - перейшло певну межу. Суспільство не хоче знати, хто був затриманий, а хоче вироків", - наголосила Пташник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шум, галас і пір'я" - Порошенко засудив міжвідомчу війну

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що агенти НАБУ під прикриттям - це "нелегальне угруповання", яке використовує контрабандну техніку у своїй роботі.

Зараз ви читаєте новину «Перейшло межу - у Раді розкритикували заяву Луценка проти НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути