четвер, 12 грудня 2013 18:21

Передумовою до діалогу з Януковичем має бути відставка силовиків — Таран

Передумовою до діалогу з Януковичем має бути відставка силовиків — Таран
Сергій Таран Фото: gart.org.ua

Політолог Сергій Таран вважає, що першим кроком до початку перемовин між президентом Віктором Януковичем та опозицією має бути притягнення до відповідальності винних у жорстокому розгоні євромайдану.

Про це експерт розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Якщо влада хоче діалогу, то перше, що має зробити — це визначити відповідальність. Великою мірою до ситуації, що склалась, призвели неправомірні дії правоохоронних органів. Головне, що не було покарано жодної людини. Якщо влада піде в цьому напрямку, тоді буде можливий якийсь діалог. Це саме мінімальне на що може піти Янукович. Наступними кроками може бути підтримка європейського курсу і забезпечення кадрового складу, які могли би цей курс здійснювати, насамперед, в уряді", - розповів Таран.

Політолог зауважив, що всі озвучені вимоги опозиції можуть бути предметом перемовин, а не передумовами.

"Опозиція ставить багато вимог — це відставка Азарова, перезавантаження цієї влади, дострокові вибори. Але це все може бути предметом перемовин, передумовами цих перемовин має бути саме відставка силовіків", - зауважив він.

Таран зазначив, що важко сказати за яких дій Янукович віддаватиме владу.

"У нас зараз немає часткового механізму зміни влади, немає імпічменту, немає виборів", - додав політолог.

Нагадаємо, вчора президент Віктор Янукович закликав всі політичні сили і представників громадськості до діалогу з врегулювання кризи в країні. Втім в опозиції запевнили, щоб без "мандату Майдану" не сідатимуть за стіл переговорів. Згодом лідери опозиції висунули три вимоги Майдану: притягнути до відповідальності тих, хто давав вказівку розганяти Майдан, остаточно звільнити всіх, хто незаконно заарештований як активіст Майдану, і відправити у відставку тих, хто відповідальний за економічну і політичну кризу в країні.



Зараз ви читаєте новину «Передумовою до діалогу з Януковичем має бути відставка силовиків — Таран ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути