вівторок, 14 лютого 2012 18:44

Перед виборами Янукович замикає коло силовиків - політолог

Перед виборами Янукович замикає коло силовиків - політолог

В умовах виборчої кампанії президент Віктор Янукович вважає, що Раїсі Богатирьовій було б складно виконувати ті завдання, які покладаються президентом на силові структури. Тому ми бачимо, що президент замикає коло силовиків.  Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політолог Костянтин Матвієнко.

"Президент бачить, що відбувається в інших країнах, зокрема у Росії. Є загроза заворушень. Ними можуть скористатися. Без силових дій, а інтелектуально і політично. Слід буде шукати консенсус між усіма відомствами. І РНБО тут може бути точкою зборки. Видається, що президент довіряє Клюєву у цьому контексті", - зазначив політолог. Він додав, що рішення по Клюєву стало несподіваним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді нові перестановки: Богатирьова очолила МОЗ, а Клюєв - РНБО

"Заміна міністра охорони здоров'я була, навпаки, абсолютно прогнозованою. Україна займає перше місце в Європі по кількості людей, які постраждали від аномальних холодів. Тут медицина не дуже справлялася. Ця галузь у нас давно залишала бажати кращого. Можливо була необхідність звільнити місце для Багатирьової. Тому що віце-прем'єру потрібно очолити якесь міністерство, і не можна було призначати віце-прем'єра без відповідної освіти. До того ж охорона здоров'я напередодні виборів пов'язана з політикою. Але до цього ми маємо ситуацію із величезною кількістю нарікань на якість охорони здоров'я. Тому, гадаю, це було визначним при звільненні Оніщенка", - вважає Матвієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Богатирьової можна очікувати реформ - екс-міністр

Він також висловив упевненість, що кадрові зміни не означають, що під Азаровим може захитатися крісло. "Якби планували відставку Азарова, спочатку б призначили нового прем'єр-міністра, а потім би визначали, з ким він готовий працювати по різних напрямках. А завчасно сформувати Кабінет міністрів, а вже потім на нього посадити прем'єра буде доволі складно", - наголосив експерт.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович звільнив Олександра Аніщенка з посади міністра охорони здоров'я України та призначив на його місце Раїсу Багатирьову. На її місце президент призначив Андрія Клюєва, який до цього обіймав посаду першого віце-прем'єр-міністра України - міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Зараз ви читаєте новину «Перед виборами Янукович замикає коло силовиків - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути