Ексклюзиви
середа, 01 вересня 2021 11:27

Спецтема: 30 років Незалежності

Перед агресією Росії Янукович з Азаровим спустошили казну України - Турчинов

Перед агресією Росії Янукович з Азаровим спустошили казну України - Турчинов
Янукович з Азаровим перебувають у розшуку. Фото: Reuters

Влада Януковича залишила Україну перед російською агресією зі 100 тис. грн на казначейському рахунку. Про це сказав колишній секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов в опублікованому на Gazeta.ua інтерв'ю Центру спільних дій.

"Ти - верховний головнокомандувач без боєздатної армії. Повністю зруйнований сектор безпеки та оборони, оборонно-промисловий комплекс. Ти очолив уряд, а на рахунку в казначействі приблизно 100 тисяч гривень на всю країну й величезні борги, які зробили Азаров із Януковичем, коли будували фінансову піраміду. Ти не маєш жодного міністра, міністерств, місцевих адміністрацій. У цих умовах треба захищати країну від потужних зовнішніх і внутрішніх ворогів.

Росіяни вважали, ми не впораємося і хаос у країні не зможемо зупинити. Але ми не мали виходу. Почали швидко відновлювати владу", - розповів Турчинов про 2014 рік, коли був виконувачем обов'язків президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канал Мураєва відбувся штрафом за образливі заяви в бік Збройних сил України

1 березня російський парламент дозволив Путіну вводити війська в Україну, нагадав політик.

"У мене не було іншого варіанту, як наказати залишкам наших військ у Криму тримати оборону, паралізувавши значні сили ворога. А невеликі за чисельністю підрозділи, які зміг зібрати Генштаб, кинути на Схід і Північ для протидії вторгненню. Вдячний хлопцям, які залишилися вірними присязі в Криму. Вони дали нам місяць на мобілізацію, реанімацію Збройних сил і відновлення оборонної промисловості. За цей час ми змогли підготуватися до вторгнення.

Плани РФ на руйнацію країни зсередини провалилися. Коли Москва побачила, що ми фактично всі сепаратистські заколоти придушили, залишилося поставити крапку в цьому питанні в Донецькій і Луганській областях. Вона почала війну на Донбасі", - розповів Турчинов.

У рамках проєкту #укрдерждовгобуд до 30-ї річниці незалежності Центр спільних дій провів серію інтерв'ю про становлення Української держави та інститутів влади.

Більше читайте в інтерв'ю Олександра Турчинова: "З депутатами працював нахрапом. Просто брав і ламав".

Зараз ви читаєте новину «Перед агресією Росії Янукович з Азаровим спустошили казну України - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути