середа, 14 вересня 2022 05:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон: Успіх контрнаступу ЗСУ на Харківщині був очікуваним

Пентагон: Успіх контрнаступу ЗСУ на Харківщині був очікуваним
Україна відмінно застосовує всі можливості, які надає їй поле бою. Фото: frontnews.ge

Успіх контрнаступу Збройних сил України в Харківській області здивував російську армію. А ось союзники та партнери України не були здивовані, тому що успіх був цілком очікуваним.

ЗСУ чудово використовують надане їм західне озброєння та методи ведення війни НАТО, зазначив речник Пентагону, генерал Пет Райдер, повідомляє сайт Міністерства оборони США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рамштайн-5": що у мішку "Санта Клауса" Ллойда Остіна

Райдер зазначив, що з самого початку повномасштабної війни з Росією українська армія демонструє неймовірні можливості до швидкої адаптації на полі бою та ефективного застосування своїх бойових можливостей. У цьому випадку все було точно так само - ЗСУ використовували можливості, які їм надало поле бою.

"Я думаю, якщо хто і був здивований... це, ймовірно, росіяни" - пожартував генерал.

Райдер додав, що виходячи з успішного контрнаступу ЗСУ прийнято рішення щодо збереження та нарощування військової підтримки України - в першу чергу, з передачею до ЗСУ західного озброєння.

Тим часом Білий дім найближчим часом може оголосити про надання Україні нового пакету військової допомоги. Його вміст поки що не розкривається публічно.

Американські чиновники вже коментували контрнаступ ЗСУ - у Вашингтоні впевнені, що успіхи на північному сході, зокрема, повернення Ізюму в Харківській області, є найважливішими досягненнями України.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон: Успіх контрнаступу ЗСУ на Харківщині був очікуваним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути