Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2022 05:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон створює нове командування для допомоги Україні – The New York Times

Пентагон створює нове командування для допомоги Україні – The New York Times
Пентагон продовжує підтримку України. Фото: Кореспондент

Пентагон планує створити нове командування для контролю та управління підтримкою України.

Міністерство оборони США готується переглянути те, як Сполучені Штати та їхні союзники навчають і оснащують українську армію, пише The New York Times.

Це, як кажуть офіційні особи, вкладається у плани довгострокового зобов'язання адміністрації Джо Байдена підтримувати Україну в її війні з Росією.

"Маловідома група – названа офіційно Міжнародним центром координації донорів – разом з офіцерами з понад двох десятків країн відіграє ключову роль у підтримці української армії, оскільки її потреби на полі бою стають дедалі більш серйозними", – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков підбив підсумки "Рамштайну-5" та повідомив приємні новини

За словами кількох військових і адміністративних посадовців, система буде передана новому командуванню, розташованому в Німеччині, а очолюватиме його високопоставлений генерал США.

Нове командування, так само, як і зобов'язання Пентагона надати Україні понад 16 мільярдів доларів військової допомоги, свідчить про те, що Сполучені Штати очікують загрози з боку Росії по відношенню до України та її сусідів упродовж багатьох років, заявили нинішні та колишні високопосадовці США.

Нове командування виконуватиме рішення, прийняті Контактною групою з питань оборони України (так званим "форматом Рамштайн"): коаліцією з 40 країн, яку Міністерство оборони створило після російського вторгнення для задоволення потреб і запитів України.

Зміни, які передбачається здійснити, спрямовані на надання імпровізованому з початку війни формату структури подібної до тієї, яка функціонувала в Іраку та Афганістані протягом останніх двох десятиліть.

Пропозиція створити багаторівневу систему гарантій для України, яка почала б діяти "наступного дня" після завершення війни, на цьому етапі є найреальнішою і потребує подальшого погодження з нашими союзниками.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон створює нове командування для допомоги Україні – The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути