понеділок, 04 грудня 2017 06:06

Пентагон: Росія Китай розробляють космічну зброю

Пентагон: Росія  Китай розробляють космічну зброю
Росія і Китай розробляють зброю. Фото: Світ прогнозів

Глава Стратегічного командування збройних сил США генерал Джон Хайтен заявив, що у Росії та Китаї розробляється зброя, яку можна використовувати проти супутників у космосі.

Генерал вважає, що Росія і Китай створюють і випробовують "зброю для роботи в космосі, керовану із землі, яка глушить і лазерну зброю". За словами Хайтена, це робиться відкрито і не тримається в таємниці. Про це повідомляє офіційний сайт Пентагону.

На думку американського генерала, офіційні Москва і Пекін бачили, як США успішно використовували супутники під час різних військових операцій, в тому числі під час конфлікту в Перській затоці в 1991 році. Відтак, Росія та Китай хочуть позбавити США такої можливості у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні є великий потенціал для виробництва зброї

Хайтен зазначає, що дані про запуски ракет по всьому світу фіксуються американськими супутниками, а захистити їх нелегко. Генерал висловив переконання, що таким чином країни хочуть "кинути виклик США і змінити баланс сил у світі".

"Ми не можемо цього дозволити", – наголосив глава Стратегічного командування збройних сил США.

Раніше, генерал США Герберт Макмастер заявляв, що ймовірність війни з бідною, але яка володіє ядерною зброєю, Північною Кореєю "зростає з кожним днем".

Зараз ви читаєте новину «Пентагон: Росія Китай розробляють космічну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути