субота, 05 серпня 2017 06:24

Печерський суд відновлює справу проти Гонтаревої

Печерський суд відновлює справу проти Гонтаревої
Проти Гонтаревої ведеться розслідування. Фото: РІА Новини

Печерський районний суд міста Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України поновити розслідування проти голови Національного банку Валерії Гонтаревої.

Відповідне рішення було прийнято і опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє Гордон.

"Постанова слідчого з особливо важливих справ про закриття кримінального провадження скасувати, а матеріали кримінального провадження направити до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України для продовження досудового розслідування. Постанова оскарженню не підлягає", - йдеться в постанові.

Слідчий ГПУ посилається на те, що "будь-яких об'єктивних або фактичних даних, які б свідчили про наявність в діях голови або інших посадових осіб НБУ складу кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 376 Кримінального кодексу України, не встановлено, а їх отримання слідчим шляхом в ході проведення досудового розслідування вичерпано ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майнові декларації Гонтаревої повністю перевірять

Суд назвав такі доводи необгрунтованими, оскільки під час слідства не були досліджені всі обставини справи.

Кримінальне провадження щодо Гонтаревої було відкрито за фактом тиску на суддів. На початку року вона написала листа голові Верховного суду України, в якому просила не виносити рішення на користь банків, що ліквідуються

Гонтарева була призначена на посаду глави Нацбанку 19 червня 2014 року, змінивши на цій посаді Степана Кубіва. 10 квітня 2017 року офіційно заявила про відхід у відставку з 10 травня. 11 травня Гонтарева взяла двомісячну відпустку.

Президент Петро Порошенко досі не підписав її заяви. Зараз обов'язки голови НБУ виконує перший заступник Гонтаревої Яків Смолій.

Зараз ви читаєте новину «Печерський суд відновлює справу проти Гонтаревої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути