Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 14:28

Печерський суд проявив "гуманність" до Курченка

Печерський суд проявив "гуманність" до Курченка
Сергій Курченко втік до Росії відразу ж після втечі Віктора Януковича. Фото: Експрес

Печерський райсуд Києва відмовився передати майно медіахолдингу UMH group в управління державі.

Про це свідчать матеріали суду.

Арешт на активи наклали в рамках кримінального провадження проти власника "Східноєвропейської паливно-енергетичної компанії" Сергія Курченка. Заарештоване майно, цінні папери, корпоративні права й майнові права інтелектуальної власності медіахолдингу Генеральна прокуратура 9 січня визнала речовими доказами у кримінальному провадженні.

Прокуратура просила передати майно холдингу в управління Нацагентству з виявлення, розшуку й управління корупційними активами, щоб підозрюваний більше не міг отримувати незаконні доходи й матеріальні блага.

Суд ухвалив, що прокурор не надав доказів, які підтверджують, що вартість арештованого майна становить понад 200 розмірів прожиткового мінімуму (близько 350 тис. грн), як і не надав доказів звернення до власника зазначеного майна про отримання згоди на його передачу Нацагентству.

У суді також зазначили, що цінні папери, корпоративні та майнові права інтелектуальної власності не підпадають під визначення речових доказів у кримінальному провадженні, оскільки не є матеріальними об'єктами, які можуть зберегти сліди злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курченко посилив свою охорону - ЗМІ

Наприкінці 2017 року Печерський райсуд Києва заарештував частину нерухомості та права на інтелектуальну власність та корпоративні права, які належать бізнесмену Сергію Курченку.

Зараз ви читаєте новину «Печерський суд проявив "гуманність" до Курченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути