вівторок, 11 липня 2023 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Patriot, Leopard і Marder: Німеччина передасть Україні зброї на €700 млн

Patriot, Leopard і Marder: Німеччина передасть Україні зброї на €700 млн
Німеччина поставить Україні дві пускові установки Patriot та 25 танків Leopard. Фото: pixabay.com

Німеччина поставить Україні дві пускові установки ЗРК Patriot, 25 танків Leopard, 40 БМП Marder, 20 тис. артилерійських снарядів та інші озброєння на суму €700 млн.

Канцлер ФРН Олаф Шольц та голова Міноборони Німеччини Борис Пісторіус представлять на саміті НАТО у Вільнюсі новий пакет озброєнь для Збройних сил України, повідомляє Süddeutsche Zeitung із посиланням на власні джерела.

"Планується поставити зенітні установки, БМП, боєприпаси і безпілотники", – пише видання.

У новий пакет увійдуть: дві пускові установки зенітно-ракетних комплексів Patriot з арсеналу бундесверу; 25 танків Leopard (модель не уточнюється); 20 тис. артилерійських снарядів; 40 БМП Marder.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський генерал сказав, що треба ЗСУ для звільнення Криму

Крім того, Норвегія збільшує розмір фонду військової допомоги Україні із $240 до $930 млн.

Комплекси Patriot вперше були розгорнуті армією США в середині 1980-х. Patriot модернізується та є на озброєнні у понад 10 країн світу.

За даними німецьких військових, Patriot покриває територію радіусом близько 68 км. Його радар може відстежувати до 50 цілей і наводити на п'ять із них одночасно. Залежно від модифікації ракети-перехоплювачі можуть досягати висоти понад 24 км і вражати цілі на відстані до 160 км.

Раніше повідомляли, що президент України Володимир Зеленський відвідає саміт Альянсу в Литві, де говоритиме з президентом США Джо Байденом та іншими партнерами, зокрема лідерами G7.

Внутрішній документ німецького уряду свідчить про те, що уряд канцлера Олафа Шольца та президент США Джо Байден гальмують рішення на користь України щодо її вступу до НАТО. Учасники переговорів з країн НАТО протягом кількох днів узгоджували підсумковий документ саміту Альянсу у Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «Patriot, Leopard і Marder: Німеччина передасть Україні зброї на €700 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути