Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2018 14:51

Парубій розповів, коли Рада візьметься за антикорупційний суд

Парубій розповів, коли Рада візьметься за антикорупційний суд
У Раді зареєстровані чотири законопроекти про антикорупційний суд. Фото: liga.net

У вівторок спікер ВР Андрій Парубій запустить процедуру розгляду кількох законопроектів про створення антикорупційного суду.

Про це він повідомив на брифінгу після погоджувальної ради.

"Є чотири альтернативних законопроекти. Завтра буде пропозиція включити їх до порядку денного сесії, що дає підстави комітету їх розглядати. А розглядати вже в сесійній залі ми зможемо тільки після відповідного розгляду комітетом", - сказав Парубій.

Він висловив переконання, що комітет швидко розгляне всі чотири альтернативні законопроекти. Однак цього тижня винесення документу на розгляд залу малоймовірне.

"Теоретично це можливо (розгляд законопроекту на цьому сесійному тижні. - Gazeta.ua), якщо у середу буде розгляд комітету", - додав спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВФ розкритикували Порошенка

Створення антикорупційного суду є однією з умов продовження співпраці України з її ключовим кредитором – Міжнародним валютним фондом. 9 жовтня Венеційська комісія опублікувала жорстке рішення, у якому закликала президента "подати його законопроект про антикорупційні суди – який має базуватися на представлених у цьому рішенні рекомендаціях – до Верховної Ради у терміновому порядку".

23 грудня президент вніс свою ініціативу. Згідно з документом, на посаду судді Вищого антикорупційного суду претендент обирається на конкурсі. Ним може бути громадянин України віком не менше ніж 35 років, зі стажем роботи на посаді судді не менше ніж 5 років, з науковим ступенем у сфері права чи з досвідом роботи в науковій галузі щонайменше 7 років, з адвокатським досвідом.

11 січня голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що антикорупційний суд необхідно створити терміново. Верховна Рада планує наступного вівторка розглянути включення цього законопроекту в порядок денний сесії.

Зараз ви читаєте новину «Парубій розповів, коли Рада візьметься за антикорупційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути