вівторок, 28 березня 2017 01:32

Парубій пояснив, чим Україні загрожують російсько-білоруські навчання

Парубій пояснив, чим Україні загрожують російсько-білоруські навчання
Фото: Новости

Росія може використати військові навчання "Запад-2017" для прямої агресії або диверсійних дій проти України. Про це сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій під час VIII сесії Міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви у Варшаві, повідомляє УНІАН.

"Цьогорічні військові навчання "Запад-2017" викликають занепокоєння в Україні... Не слід відкидати найгіршого сценарію: використання навчань як мінімум для дискредитації Білорусі, а як максимум - здійснення прямої агресії чи диверсійної підривної діяльності з території Білорусі проти нашої держави", - наголосив Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Криму почалися масштабні навчання окупаційної армії РФ

За його словами, Україна має протяжний кордон з Білоруссю і не може розглядати свої відносини з Мінськом окремо від проблем російської агресії проти України.

"І дуже важливо, щоб наступ на Україну не почався одночасно як з території РФ, так і з території українсько-білоруського кордону", - підкреслив Парубій.

Спільні російсько-білоруські навчання "Запад-2017" пройдуть у вересні на території Білорусі. Оперативно-стратегічні маневри "Запад" проводяться по черзі на території країн-сусідів один раз в 2 роки. Цього року Росія планує стратегічне розгортання на білоруській території значної кількості військ. Зокрема, будуть задіяні танкові частини, які перекинуть в Білорусь на платформах по залізниці.

Зараз ви читаєте новину «Парубій пояснив, чим Україні загрожують російсько-білоруські навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути