Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 13:51

Парубій хоче дозволити обшукувати нардепів

Парубій хоче дозволити обшукувати нардепів
Керівники усіх фракцій підтримали пропозицію дозволити обшук нардепів на входах до адмінбудівель. Фото: rbc.ua

Спікер Андрій Парубій пропонує дозволити обшукувати на вході до Верховної Ради народних депутатів, у яких металошукач зафіксував заборонені предмети.

Про це він сказав на брифінгу після погоджувальної ради.

"Народний депутат, незважаючи на статус, заходить і, якщо показує рамка, що у нього є вогнепальна зброя або вибухові предмети, він повинен їх залишити у сейфах", - пояснив Парубій.

За його словами, керівники усіх фракцій підтримали таку пропозицію.

Чинне законодавство забороняє обшук народного депутата та його речей. Він озвучив пропоновану правку: "До будинків, де працюють Верховна Рада, президент, Кабінет міністрів, а також інші органи державної влади, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною чи вогнепальною зброєю, крім осіб, які здійснюють охорону державного будинку, а також особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами, займистими твердими речовинами, піротехнічними засобами, отруйними і сильнодіючими речовинами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді вибухнула димова шашка

15 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала "терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе". Він вніс до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко.

Після цього Верховна Рада виключила її з комітету нацбезпеки й оборони. Савченко закликала українців до військового перевороту.

Зараз ви читаєте новину «Парубій хоче дозволити обшукувати нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути