четвер, 18 липня 2019 21:18

Парубій готовий провести позачергову сесію, але тільки за законом

Парубій готовий провести позачергову сесію, але тільки за законом
Фото: "Високий Замок"

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що готовий найближчими днями скликати позачергову сесію парламенту з ініціативи президента України Володимира Зеленського, якщо Офіс президента оформить подання відповідно до законодавства. Про це спікер написав на своїй сторінці у Фейсбуці після офіційного звернення Глави держави з вимогою 19 липня провести позачергове засідання Верховної Ради.

"Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлено не у відповідності з вимогами чинного законодавства. Вчора я ввічливо попросив Вас виправити цю помилку. А також надав аргументоване, розгорнуте та вичерпне юридичне обґрунтування", – наголосив Парубій.

Голова Верховної Ради попросив президента України не перетворювати спілкування з керівництвом парламенту на "шоу". "Якщо Ви насправді хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог Закону і невідкладно передати у Апарат Парламенту. І, як я вже наголошував, у найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії", – зазначив спікер. І додав, що у разі надходження відповідного подання, він готовий узгодити відповідну дату проведення позачергової сесії Верховної Ради України і невідкладно підписати розпорядження щодо її підготовки.

Також Парубій попросив Зеленського не давати іронічні моральні оцінки роботі Верховної Ради, тому що саме це скликання парламенту забезпечувало законодавчу підтримку держави і Збройних Сил України під час найгостріших років російської агресії. "Що ж до самопожертви і звитяги, то необхідно мати достатньо особистих заслуг, щоби апелювати до таких високих якостей. Нагадаю – серед депутатів цього скликання є ветерани АТО, які визволяли з російської окупації українські міста, які проливали свою кров за Україну. Пам'ятайте це", – нагадав голова Верховної Ради новообраному президенту.

Зараз ви читаєте новину «Парубій готовий провести позачергову сесію, але тільки за законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути