вівторок, 30 жовтня 2018 16:59

Партію регіонів дістають із шухляди

У мережі почав функціонувати сайт Партії регіонів. Ресурс працює виключно у російськомовній версії.

"Незабаром відбудуться засідання ініціативних груп в усіх регіонах країни, де будуть вирішуватися організаційні питання подальшого функціонування партії", - йдеться на сайті.

Також обіцяють "мир", "повернути зарплати та пенсії в доларовому еквіваленті до рівня 2013-го".

 

На сайті вказано, що столичний офіс ПР знаходиться на вулиці Кудрявській.

Автор: hromadske.ua
  В "Опоблоці" розкол, каже Тарас Чорновіл
В "Опоблоці" розкол, каже Тарас Чорновіл

Відновлення Партії регіонів може бути стартом проекту Ріната Ахметова до наступних виборів у Верховну Раду, припускає у коментарі Gazeta.ua екс-нардеп і колишній член ПР Тарас Чорновіл.

"Всередині "Опоблоку" домовилися: група Львочкіна-Бойка та група Ахметова (половина фракції, в основному мажоритарники) підуть на вибори окремо. Наступні парламентські можуть пройти повністю за списками. Ахметову треба завести своїх людей, для підстраховки мати свій партійний проект. І установчі документи на ПР зберігаються саме у нього.

Керівником партії, на момент її усунення з політики, залишався Борис Колесніков. Де-юре, вона продовжує існувати. Не потрібно наново реєструватися чи проводити термінові з'їзди зі створення.

За рік до парламентських виборів починається розкрутка. Партії повинні себе засвітити у президентській кампанії. Можливо, у січні "регіонали" навіть висунуть якогось кандидата у президенти без шансів.

У виборця у Києві назва "Партія регіонів" викликає жорстке відторгнення. Розрахунок буде на тих, хто обирав "Опоблок", частково проросійський електорат, хто перейнявся критиканством "все погано, все пропало".

Чому не реанімувалися раніше? Після Майдану, розстрілів активістів згадка про це могла закінчитися елементарним погромом. Сьогодні все стихло. А проросійські агітатори себе спокійно почувають в ефірах того ж NewsOne.

Роздмухується ностальгія: "Як все було добре, поки не було ось цієї революції та війни". На таких настроях "регіонали" можуть готуватися до виборів.

Формальним обличчям партії може стати близький до Ахметова Олександр Вілкул.

Проект може взяти до 13%. А якщо їм вдастся увійти у клінч війни з "Опоблоком" і переграти його, отримають і більше. Взагалі обвалять ОБ. Також можуть "потріпати" електорат Медведчука-Рабіновича", - говорить Тарас Чорновіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна збирає колишніх "регіоналів"

Партія регіонів під головуванням екс-прем'єра Миколи Азарова фактично припинила свою діяльність 2014-го, але досі значиться в реєстрі Мін'юсту. Як Партію регіонального відродження її створили 1997-го. Через 3 роки до неї з Партією солідарності приєднався Петро Порошенко. Став співголовою з Володимиром Рибаком, Валентином Ландиком та Юхимом Звягільським. 2001-го нинішній президент залишив партію й очолив "Солідарність" — теперішній "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

На позачергових виборах 2014-го "регіонали" пройшли до Верховної Ради від "Опозиційного блоку".

Зараз ви читаєте новину «Партію регіонів дістають із шухляди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути