субота, 05 жовтня 2013 04:48

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Партія регіонів знайшла вихід для Тимошенко

Партія регіонів знайшла вихід для Тимошенко
Інна Богословська. Фото: molbuk.ua

Партія регіонів готова проголосувати у Верховній Раді за внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу, які дозволятимуть українським в'язням через рішення суду проходити лікування закордоном.

Про це в ефірі телеканалу Інтер повідомила народний депутат від фракції ПР Інна Богословська.

Зокрема, коментуючи варіанти надання Юлії Тимошенко дозволу на лікування у Німеччині, Богословська розповіла про польський досвід.

"Польські колеги надіслали нам розділ у своєму Кримінально-процесуальному кодексі, який дозволяє виїжджати ув'язненим за межі країни, у разі наявності потреби в операції або в лікуванні", - зазначила "регіонал".

Вона також додала, що начальник польської колонії має право звертатися до суду з клопотанням про надання можливості хворому в'язню проходити лікування за межами в'язниці.

"Суд, за клопотанням керівника установи, в якій ув'язнений відбуває покарання, може зупинити виконання покарання на весь період, необхідний для лікування", – уточнила Богословська.

Парламентарій запевнила, що аналогічну норму її політсила готова запровадити шляхом прийняття відповідного законопроекту.

"Ми можемо прийняти ці зміни до Кримінально-процесуального кодексу у першому читанні та в цілому", – підсумувала Богословська, додавши, що вони стосуватимуться не лише Тимошенко, а всіх ув'язнених в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів знайшла вихід для Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

128

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути