середа, 16 листопада 2011 15:38

Партія регіонів готова придивитись до опозиційних пропозицій щодо виборів

Партія регіонів готова придивитись до опозиційних пропозицій щодо виборів

Парламентська більшість готова винести на голосування в сесійній залі пропозицію опозиції до законопроекту про вибори народних депутатів, яка стосується зниження прохідного бар'єру, заявляє лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Є питання щодо прохідного бар'єра. Опозиція пропонує винести на обговорення Верховної Ради величину бар'єру вище 1%, і ми згодні обговорювати цю пропозицію в залі", - сказав він на брифінгу в середу, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Єфремов також зазначив, що представники опозиції відмовляються проголосувати за деякі пропозиції до законопроекту, запропоновані більшістю, "а у представників більшості можуть знайтися інші пропозиції, які не збігаються з пропозиціями представників опозиції".

Відповідаючи на уточнювальне питання про пропозиції опозиції до проекту закону про вибори, які представники більшості відмовляються підтримати, він, зокрема, повідомив: "Опозиція пропонує змішану схему, але не 50 на 50, а щоб 300 депутатів обиралися за списками, а 150 - по мажоритарних округах. Коли ми порахували, то вийшло, що на кожний регіон виходить по 2 депутата. Це - формальні депутати, які не будуть працювати. Така система не буде підтримана, і опозиціонери самі розуміють, що вона - збиткова".

"Друга пропозиція - участь блоків... Ми згодні на участь політичних блоків у виборах, але відповідний документ повинен буде отримати підтримку представників опозиції в сесійній залі. Якщо її не буде, законопроект буде підтриманий за рахунок представників більшості, але вони висловлюються проти участі блоків у кампанії", - зазначив Єфремов.

Депутат нагадав, що тимчасова парламентська комісія з розробки нового закону про вибори повинна завершити роботу до 17 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів готова придивитись до опозиційних пропозицій щодо виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути