неділя, 22 вересня 2013 20:51

Партія Меркель перемагає на виборах у Німеччині - екзит-пол

Партія Меркель перемагає на виборах у Німеччині - екзит-пол
Фото: dt.ua

Екзит-поли віддали перемогу на парламентських виборах у Німеччині блоку Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС), який очолює нинішній канцлер Ангела Меркель. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Згідно з результатами опитувань, за ХДС/ХСС проголосувало 42 відсотки німецьких виборців, уточнює Reuters. На другому місці йдуть парламентські опозиціонери, соціал-демократи (СДПН). За них, судячи з даних соціологів, віддали голоси 26 відсотків.

Також п'ятивідсотковий прохідний бар'єр можуть подолати й інші суперники ХДС/ХСС - Ліва партія і "Зелені". Опитування віддали їм приблизно по вісім відсотків голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зробить все для проведення кращого Євробаскету в історії - Вілкул

У той же час один із союзників ХДС по правлячій коаліції, згідно з даними екзит-полів, не долає бар'єр. Йдеться про вільних демократів (ВДП), яким соціологи пророкують 4,9 відсотка голосів. Крім того, схожі результати отримала "Альтернатива для Німеччини", яка виступає проти євро.

У разі поразки вільних демократів, Меркель доведеться домовлятися про коаліцію з соціал-демократами. Переговори пройдуть в перші тижні після оголошення результатів голосування. Меркель вже доводилося працювати в союзі з СДПН. Це було під час її першого терміну в 2005-2009 роках.

Якщо Ангелі Меркель вдасться сформувати коаліцію, і депутати знову виберуть її канцлером, це буде її третій термін перебування при владі. У такому випадку вона буде правити 12 років поспіль, побивши рекорд серед європейських політиків-жінок. Зараз він належить Маргарет Тетчер, яка керувала Великобританією 11 років.

Зараз ви читаєте новину «Партія Меркель перемагає на виборах у Німеччині - екзит-пол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути