неділя, 20 травня 2012 09:47

"Парламентська кар'єра для Кличка буде зручним стартом на президентських виборах 2015"

"Парламентська кар'єра для Кличка буде зручним стартом на президентських виборах 2015"
Опозиційним партіям вигідніше йти в парламент окремими колонами, наголосив Погребинський Фото: glavcom.ua

Про свою участь у виборах міського голови Віталій Кличко говорить не дуже впевнено. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор Київського інституту конфліктології й політичних досліджень Михайло Погребинський.

"Зате в нього хороші перспективи отримати пристойну фракцію в парламенті. Він не матиме політичних зобов'язань перед союзниками та вічних мерських проблем "гарячої-холодної води". Людині, яка жодного місяця не працювала менеджером великої компанії, краще обрати парламентську кар'єру. Вона буде зручним майданчиком для старту на президентських виборах 2015 року", - наголосив він.

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко не прийшов 12 травня на форум об'єднаної опозиції під проводом "Фронту змін" Арсенія Яценюка та "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Цим він підтвердив намір іти на парламентські вибори окремим партійним списком, сходяться на думці експерти.

Водночас відкрите питання його участі у виборах міського голови Києва. У боротьбі за це крісло лідер "Удару" має перемогти голову столичної міськдержадміністрації Олександра Попова. Це буде непросто. Але ще більша проблема - у столиці повноваження мера суттєво менші, ніж у керівника адміністрації, якого призначає президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поразка Кличка на виборах київського мера може налякати виборців - політолог

"Опозиційним партіям вигідніше йти в парламент окремими колонами, а потім об'єднатися там, як пропонує Кличко. Треба лише не наробити дурниць під час виборчої кампанії. Єдина засторога до Кличка - він не перевірив своїх людей у реальній політичній роботі, тому не може гарантувати якість кадрів. Можливо, його висуванці захочуть підтримати в парламенті правлячу партію", - підкреслив Погребинський.

Думки інших експертів щодо шансів Віталія Кличка на виборах мера Києва й до парламенту читайте у журналі "Країна" № 19 (122) за 17 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Парламентська кар'єра для Кличка буде зручним стартом на президентських виборах 2015"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути