середа, 06 лютого 2013 00:56

Парламент не ухвалить законопроект про введення смертної кари - експерт

Парламент не ухвалить законопроект про введення смертної кари - експерт
Едуард Багіров Фото: gazetavv.com

Парламент будь-якого скликання не ухвалить законопроект про введення смертної кари в Україні. Таку думку на прес-конференції висловив голова міжнародної правозахисної організації "Міжнародна Ліга захисту прав громадян України" Едуард Багіров.

Він розповів, чим може закінчитися прийняття такого законопроекту.

"Україну викинуть з сімейства європейського співтовариства. І ми не зможемо ніколи претендувати, навіть щоб стати асоційованим членом Євросоюзу, не те що повноправним. Всі спроби і заяви комуністів можна розцінювати як піар. Парламент навіть будь-якого скликання не ухвалить позитивно цей законопроект", - сказав правозахисник.

За його словами, у разі ухвалення законопроекту про введення смертної кари Україну перестануть поважати.

"І в Україні не повинно бути смертної кари за визначенням. Тому що Україна у свій час прийняла зобов'язання як держава, що на території України не буде смертної кари. Якщо ми повернемо законодавчі норми або якісь зміни в інший спосіб, то Україну як державу перестануть поважати і рахуватися з нами не будуть. Ми не маємо право чинити таким чином. Я думаю, що тема смертної кари - це інформаційній привід політиків і політичних партій піариться на цій темі. Я думаю ця тема піде нанівець", - додав Багіров.

Нагадаємо, 30 січня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, який пропонує запровадити смертну кару як вид покарання. Законопроект № 2128 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо введення смертної кари як виду покарання)" ініціювали народні депутати (КПУ) Петро Симоненко, Ігор Алексєєв і Ігор Калетник.

Зараз ви читаєте новину «Парламент не ухвалить законопроект про введення смертної кари - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути