четвер, 14 березня 2013 12:39

Парламент має запрацювати, аби врешті вирішити питання з київськими виборами - опозиціонер

Парламент має запрацювати, аби врешті вирішити питання з київськими виборами - опозиціонер
Володимир Бондаренко закликатиме колег розблокувати ВР. Фото: obozrevatel.com

Вибори мера Києва та київської міськради мають відбутися 2 червня, тому на наступному тижні парламент має запрацювати і ухвалити відповідне рішення.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Бондаренко.

Він розповів, що питання щодо розблокування парламенту має бути вирішено сьогодні трьома опозиційними силами і найкраще, на його думку, було б, якби Верховна Рада наступного тижня таки запрацювала.

"Є різні думку з цього приводу. Я стою на позиції, що ми своє ставлення до рішення ВАСУ щодо Власенка вже продемонстрували. Важко уявити, що воно може бути вирішено в Україні парламентськими методами, в тому числі і блокуванням. Тому що на сьогодні є й інші методи, які, до того ж, вже реалізуються, перш за все, у євроспільноті. А таке блокування без якоїсь видимої іншої мети, очевидно, псує і нам можливості мати відкриту трибуну в Україні, аби мати змогу сказати щось до людей", - пояснив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На мери Києва замість Віталія хочуть висунути Володимира Кличка?

І одним з питань, які негайно мають бути вирішені у Верховні Раді, і є якраз питання призначення виборів мера Києва та київської міськради.

"Питання має бути вирішено щодо проведення виборів 2 червня, а тому прийняття рішення по Києву має відбутися вже до другого квітня. А для цього, часу, насправді, не так уже і багато — залишився усього лише один робочий пленарний тиждень", - пояснив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція пропонувала спонсорувати мене на виборах мера у столиці - Данилюк

Він додав: "Я буду переконувати своїх друзів, що ми маємо зробити відповідні заяви з приводу української влади і її ставлення до депутатського корпусу. Тому що взято курс на знищення парламенту. Але, тим не менше, самостійно закрити собі рота і нічого не говорити ми не можемо. Адже сьогодні єдиний легальний і більш менш відкритий канал для висловлення позиції опозиції — це саме інформація з парламенту. Тому я буду переконувати колег, щоби засідання ВР таки відбулося".

Однак, на переконання нардепа, це ще не означає, що на засідання парламенту буде вирішено питання щодо проведення виборів у Києві. Він пояснив, що є політичні сили, зокрема, Партія регіонів, які не зацікавлені у проведенні чесних і легітимних виборів у Києві, а тому шукатимуть варіанти, як цього уникнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жванія: Рада має визначитися з датою виборів в Києві наступного тижня

Нагадаємо, 7 березня комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендував парламенту призначити вибори мера Києва і депутатів Київської міської ради на 2 червня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Парламент має запрацювати, аби врешті вирішити питання з київськими виборами - опозиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути