понеділок, 06 лютого 2012 14:55

Парламент має відреагувати на резолюцію ПАРЄ - Томенко

Парламент має відреагувати на резолюцію ПАРЄ - Томенко

У понеділок під час брифінгу після Погоджувальної ради заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко розповів про плани опозиції на перший пленарний тиждень нової сесії, повідомляє прес-служба політика.

Віце-спікер повідомив, що в першу чергу для опозиції є важливим виконання принципового документу – резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо України.

"Для нас надзвичайно важливо, щоби парламент реагував на такі документи", - наголосив політик. Він нагадав, що резолюція ПАРЕ із 18 пунктів містить три пункти, які прямо стосуються Юлії Тимошенко і п'ять пунктів, які прямо стосуються переслідувань політичної опозиції в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У резолюції ПАРЄ багато позитивних оцінок влади, а критика - суб'єктивна - "регіонал"

"Тобто із 18 статей – 8 стосуються політичних переслідувань і незаконних дій влади стосовно Ю. Тимошенко, Ю. Луценка, В. Іващенка  та інших", - наголосив він.

"Переконаний, що владі рано списувати Тимошенко з числа впливових політичних гравців", - наголосив Томенко. Він додав, що так само і деяким колишнім опозиціонерам, які вирішили вийти з БЮТ та створити свої партії, варто нагадати, що "Тимошенко серед політичних гравців сьогодні є найвпливовішою в Україні, оскільки з точки зору зовнішньої політики саме по оцінці влади до неї визначають ставлення до України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ відхрестилась від резолюції ПАРЄ: звільнити Луценка і Тимошенко може тільки суд

"Тому, не зважаючи на те, що Тимошенко посадили в тюрму, вона залишається ключовим політичним гравцем на відміну від тих, кого посадили в уряд та Адміністрацію президента", - підкреслив він.

Заступник голови парламенту повідомив, що Комітет закордонних справ розгляне це питання, а опозиція вимагатиме, аби план дій Верховної Ради стосовно виконання Резолюції ПАРЄ було проголосовано і виконано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР розповіли, що Україна буде під моніторингом ПАРЄ до кінця року

Віце-спікер нагадав, що 18 пункт Резолюції чітко говорить, що у випадку, якщо Україна не виконає ці резолюції, то "це викличе серйозні питання щодо відданості влади принципам демократії та верховенства права, що має потягнути за собою належну реакцію з боку Асамблеї. Тому Асамблея закликає Моніторинговий комітет уважно слідкувати за ситуацією та запропонувати будь-які наступні дії відповідно до ситуації, включаючи розгляд можливості застосування санкцій, якщо вимоги Асамблеї не буде виконано".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюція ПАРЄ оцінить роботу Януковича за 2 роки

"Ми не хочемо, щоби стосовно України застосовувалися санкції і хочемо щоб документи ПАРЕ виконувалися і парламентом, і президентом", - підсумував Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Парламент має відреагувати на резолюцію ПАРЄ - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути