четвер, 24 січня 2019 13:09

ПАРЄ ухвалила українську резолюцію щодо агресії РФ

ПАРЄ ухвалила українську резолюцію щодо агресії РФ
Розгляд питання пройшов у форматі "термінових дебатів". Фото: day.kyiv.ua

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо агресії Росії у Керченській протоці та незаконного затримання українських моряків.

Її підтримали 103 депутати, проти висловилися 3.

Згідно з документом, затримані українські моряки підпадають під дію Женевської конвенції, а отже, Росія повинна ставитися до них як до військовополонених.

Крім того, резолюція засуджує будівництво Керченського мосту та підтримує кордони України. Вона вимагає від Росії забезпечити вільне судноплавство в Азовському морі та Керченській протоці. Вимагає від Росії забезпечити контроль третьої сторони за проходом через Керченську протоку.

"Резолюція абсолютно адекватна. Вона відображає реальність, засуджує російську агресію та вимагає, щоб до українців, які перебувають у російському полоні, застосовувалися принципи Женевської конвенції", - сказав голова української делегації Володимир Ар'єв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денісова б'є на сполох через стан здоров'я полонених українських моряків

25 листопада російські силовики під прапором РФ атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових отримали поранення. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом. Усіх 24 моряків арештували і перевезли до Москви. Вони визнали себе військовополоненими.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ ухвалила українську резолюцію щодо агресії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути