четвер, 12 жовтня 2017 13:32

ПАРЄ хоче повернути Росію через гроші - дипломат

ПАРЄ хоче повернути Росію через гроші - дипломат
"Вимоги, які ставилися перед Росією, коли її позбавили права голосу у 2014 за Донбас і Крим, не виконані", - нагадав Олександр Хара.

Якщо Росія повернеться до Парламентської асамблеї Ради Європи, то матиме легальний інструмент боротьби проти України в ЄС.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт-міжнародник Олександр Хара.

"Тепер ми можемо зробити свої висновки про цю організацію.

Та й про низку інших європейських організацій. Там теж є друзі Путіна. Є ті, хто на зарплаті у Путіна. Є і ті, хто досить поверхово ставиться до України. Вимоги, які ставилися перед Росією, коли її позбавили права голосу 2014-го за Донбас і Крим, не виконані. Але певні прагматичні інтереси ПАРЄ має і вона хоче повернути тих, хто приносить суттєві гроші і зберегти своє обличчя. Завжди будуть аргументи типу: ось Росія не виконала щось, але ми її заохотимо і вона далі це виконає", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доповідач ПАРЄ з питань України подав у відставку

На прикладі ПАРЄ можна зробити висновок, що таке сучасна Європа, зазначив експерт.

"Якщо Росія повернеться в ПАРЄ, матиме легальний, видимий інструмент проти нас. Намагатимуться проводити свою пропаганду, різноманітні антиукраїнські резолюції.

Для українців це ясно. Для поляків, балтійських країн - теж. А для багатьох інших не є очевидним, що Росія не є цивілізацією. Це антицивілізація. Вона руйнує все те, на чому базується Захід і теж саме ПАРЄ.

Якщо вони думають, що з цією країною можна домовитися шляхом діалогу, то помиляються.

Це не означає, що ми не повинні протидіяти. Наша проблема в тому, що українська політика занадто пасивна як для країни, що перебуває у стані війни. Ми повинні блокувати всі їхні ініціативи, всіма силами намагатися ставити їм палиці в колеса. Маємо зменшувати вплив Росії. А ми реагуємо досить односторонньо і не намагаємося руйнувати діяльність країни-агресора", - наголосив Олександр Хара.

Парламентська асамблея Ради Європи переважною більшістю голосів затвердила резолюцію, що може повернути Росії право голосу.

РФ позбавили права голосу в ПАРЄ 2014-го після анексії Криму та початку воєнних дій на Донбасі.

Дмитро Кулеба, постійний представник України при Раді Європи, у Facebook заявив, що прийняття резолюції це "удар, а не нокаут". "Ймовірність повернення поки що дорівнює ймовірності неповернення. Все залежить від купи чинників".

"ПАРЄ хоче повернути Росію заради грошей" - написав на своїй сторінці у Facebook голова делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв.

У червні голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що Росія не платитиме в бюджет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) близько третини свого щорічного внеску.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ хоче повернути Росію через гроші - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути