Ексклюзиви
понеділок, 15 грудня 2008 20:55

Папа Римський запросив Ющенка в Ватикан

Митрополит Львівської митрополії Римсько-католицької церкви архієпископ Мечислав Мокшицький передав президентові України Віктору Ющенку запрошення Папи Римського відвідати Ватикан, повідомляє прес-служба глави української держави.

В ході зустрічі з Мокшицьким президент привітав його з початком служіння як митрополит Львівської митрополії Римсько-католицької церкви. "Впевнений, Ви гідно буде виконувати нелегкі обов"язки, покладені на Вас", - сказав Ющенко.

Мокшицький був призначений митрополитом Львівської митрополії Римсько-католицької церкви 21 жовтня 2008 року Папою Римським Бенедиктом XVI. 3 листопада 2008 року архієпископ Мокшицький був вибраний главою Конференції римсько-католицьких єпископів України.

Нагадаємо в травні президент України Віктор Ющенко в неділю зустрівся з кардиналом Тарчизіо Бертоне, державним секретарем Ватикану. Він вручив духовній особі орден князя Ярослава Мудрого І ступені і передав запрошення Папі Римському Бенедикту ХVI відвідати Україну.

У відповідь Бертоне запросив Ющенка відвідати з офіційним візитом Ватикан. Католицька делегація позитивно відзначила зусилля України з міжконфесійного діалогу в державі. Ющенко заявив, що Україна високо цінує активну діяльність Папи, спрямовану на захист загальнолюдських цінностей і миру в усьому світі, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський запросив Ющенка в Ватикан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути