четвер, 03 грудня 2009 08:17

Пам"ятник Януковичу у Чернівцях розмістили біля штабу Тимошенко

Пам"ятник Януковичу у Чернівцях розмістили біля штабу Тимошенко

2 грудня в Чернівцях в межах свого чергового проекту "NoN-cult" чернівецький художник-перфоматор Анатолій Федірко відкрив пам"ятник лідерові Партії регіонів, кандидатові в президенти України Віктору Януковичу у вигляді скляної руки, пофарбованої під бронзу, яка пальцями показує знак свободи "Victoria", а поряд - шматок антрациту.

Пам"ятний знак прикріплений на стіні біля магазина "Букініст" в центрі Чернівців, де Федірко раніше відкрив пам"ятники Арсенію Яценюку у вигляді дитячого фото і Юлії Тимошенкоу вигляді декількох пар взуття Louis Vuitton.

Виступаючи перед журналістами і мешканцями міста, художник сказав: "Можливо, я відкрив пам"ятник майбутньому президентові України. Янукович для мене є одним з найскладніших образів, над яким мені довелося працювати ще в 2004 році. Буковина повинна вчитися у Донбасу "не гнати порожняк".

"У нас президентом повинен бути чоловік - конкретний хлопець"

Я задоволений, що нарешті в Чернівцях з"явилася естетика Донбасу – шматок справжнього антрациту, який я, до речі, довго шукав в Чернівцях. Рука, яка показує знак "Viktoria", символізує перемогу, а антрацит – конкретний пролетарський камінь. Буковина і Донбас – дві крайні точки України, які, нарешті, об"єднаються".

Місце для пам"ятника біля магазина "Букініст" - напроти обласного виборчого штабу Тимошенко – автор, за його словами, вибрав не випадково.

Він вважає, що "найбільше сьогодні буде нервуватися саме Юлія Тимошенко, оскільки бачитиме, як її стилізований образ у вигляді взуття "нарешті накриє чоловіча рука".

Федірко зізнався, що метою проекту є бажання перемогти жінку, яка прагне стати президентом.

"У нас президентом повинен бути чоловік - конкретний хлопець, який словами не розкидається", - сказав Федірко.

Як заявила довірена особа кандидата в президенти Януковича в Чернівцях Микола Хабара, який прийшов на відкриття пам"ятника, "для нас цей пам"ятник стане символом перемоги, хоча його відкриття тримало нас в напрузі. Це дійсно несподіванка і я зараз переварюю те, що відбулося".

В цілому, за словами Хабари, йому "пам"ятник дуже сподобався", тому що це "добрий знак". Також він погодився з тим, що символізування інших кандидатів в президенти – Яценюка і Тимошенко "також відповідає уявленням людей про цих політиків".

Наступним пам"ятником в проекті "NoN-cult" повинен стати образ Інни Богословської, проте як він виглядатиме, Федірко поки не говорить.

За матеріалами УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник Януковичу у Чернівцях розмістили біля штабу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути