пʼятниця, 31 серпня 2012 17:22

Паломник Янукович злітав на Афон за 600 тисяч гривень

Паломник Янукович злітав на Афон за 600 тисяч гривень
Для перельоту Віктора Януковича замовили президентський літак Airbus А-319. Фото: tsn.ua

Переліт президента Віктора Януковича на Афон з паломницьким візитом коштував 600 тис. грн. За нього сплатили коштом приватних осіб.

Про це ідеться у відповіді Адміністрації президента на запит "Української правди".

"Вартість перельоту за маршрутом Київ - Салоніки - Київ становила 598 тисяч 885 гривень. За інформацією Державного управління справами, ці кошти повністю внесені до каси Державного авіапідприємства "Україна", - зазначили в АП.

Як сказано в листі, "витрати, пов'язані з перельотом та перебуванням Віктора Януковича та учасників поїздки, здійснювалися за рахунок їхніх власних коштів; бюджетні кошти на організацію і проведення поїздки не витрачалися".

За інформацією адміністрації президента, участь в поїздці, крім Віктора Януковича, взяли вісім осіб: глава адміністрації Сергій Льовочкін, члени уряду Валерій Хорошковський, Юрій Колобов, Микола Присяжнюк, Михайло Кулиняк, Едуард Ставицький, голова Нацбанку Сергій Арбузов, а також бізнесмен Вадим Новинський.

За інформацією Банкової, для здійснення авіаперельоту було замовлено президентський літак Airbus А-319 Державного авіаційного підприємства "Україна".

Як сказано в листі Адміністрації, "Віктор Янукович та учасники поїздки замовили та повністю сплатили вартість поїздки для себе та супроводжуючих осіб, в тому числі - авіаційні та інші транспортні послуги, проживання і харчування".

ФОТОРЕПОРТАЖ: У скромному літаку Януковича немає позолоти і мармуру

Адміністрація повідомила, що Віктора Януковича супроводжували у поїздці представник протоколу та два представники прес-служби президента України, які перебували у відпустці за власний рахунок.

Крім того, Януковича супроводжувала охоронці, число яких не названо. "Жодних надвитрат, крім звичайних, не було", - ідеться в листі.

Як сказано у відповіді, Янукович побував на Афоні 26-27 серпня "з традиційною паломницькою поїздкою".

"Глава держави зустрівся з православними духовниками та взяв участь у богослужіннях з молитвою за Україну та український народ. Поїздка президента була приватною і не мала статусу "офіційний візит", - зазначено в повідомленні.

Адміністрація пообіцяла, що витрати, пов'язані з цією приватною поїздкою, будуть відображені Віктором Януковичем в декларації за 2012 рік.

Як відомо, раніше Янукович здійснював паломництво на Афон коштом бюджету, підлаштовуючи під це візит до Греції, в ході якого він не провів жодної зустрічі, окрім як короткого побачення з президентом, що не має у Греції реальної влади.

Зараз ви читаєте новину «Паломник Янукович злітав на Афон за 600 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути