пʼятниця, 29 жовтня 2021 19:00

Оточення очільника Харкова підозрюють в мільярдному розкраданні Укрексімбанку

Оточення очільника Харкова підозрюють в мільярдному розкраданні Укрексімбанку
Тимчасовий мер Харкова та його родичі й партнери спробували пограбувати державний банк на 1 млрд грн / Wikimedia Commons

Тимчасовий мер Харкова Ігор Терехов, його родичі й партнери стали фігурантами кримінального провадження про розкрадання коштів державного Укрексімбанку.

Група осіб, серед яких, зокрема родичі тимчасового мера Харкова Терехова, його колишньої дружини і матері, заволоділи коштами Укрексімбанку на майже 1 млрд грн. Про це пише УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" зазнає серйозних втрат, якщо її ставленик Терехов програє в Харкові - експерт

Зловмисники взяли кредит у банку під заставу нерухомого майна, а потім це майно вивели в офшори, залишивши державу без грошей і заставної власності. Це сталося в 2019-2021 роках, коли Терехов займав відповідальні посади в мерії Харкова.

Укрексімбанк звернувся до правоохоронців із заявою про злочин, в якій вимагає притягнути до відповідальності вказаних осіб. За заявою банку відкрили кримінальне провадження. Фігурантам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

У рамках провадження також вирішують питання арешту нерухомого майна, яке було у заставі банку - майже 100 тис. кв м комерційної нерухомості у Харкові. Крім того, за заявою банку відкрили кримінальне провадження за статтею про відмивання незаконно отриманих коштів, кредиту банку, і виведення іпотечного майна з-під застави банку.

57,6% жителів Харкова, які готові йти на вибори мера, планують проголосувати за виконувача обов'язки глави Харкова Терехова. Вибори мера в місті будуть у неділю, 31 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Оточення очільника Харкова підозрюють в мільярдному розкраданні Укрексімбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути