Ексклюзиви
субота, 08 травня 2021 12:54

"Відмиватися Зеленському важко" - Антоненко

"Відмиватися Зеленському важко" - Антоненко
"Є що сказати", - говорить Антоненко.

Учасник російсько-української війни, музикант Андрій Антоненко, який 504 дні просидів у слідчому ізоляторі, має що сказати президенту Володимиру Зеленському. Про це він розповів в інтерв'ю блогеру Сергію Іванову.

На пропозицію ведучого щось сказати Зеленському при зустрічі, Антоненко відповів:

"От коли зустрінусь, тоді скажу. Є що сказати, але хай це буде між нами.

Я просто не хочу, щоб цим потім спекулювати. Затягнули президента на той злощасний брифінг і тепер йому відмиватися від цього дуже важко. Фактично неможливо.

Я при зустрічі краще, тет-а-тет. Ці запитання не для сторонніх вух. Це між нами"

Антоненко назвав ізолятор тимчасового тримання "моральною катівнею".

"Камера - це приміщення на три кроки вперед і на два кроки в сторону. Нари вужчі за звичайне ліжко, менше метра мабуть. Стоїть кушетка, як в старих медкабінетах. За два тижні починає вилітати хребет і шия.

Вікна не відкриваються, замазані. Ти не бачиш, що знаходиться на вулиці. Падає зір. Освітлення не денне, як у потягах, коли вмикають нічники", - розповів музикант. Тому одягнув окуляри.

"Від того, що там всі курять, по стінах крапельки нікотину коричневі. Воно ж нікуди не йде. Витяжку не чистили мабуть років п'ятдесят.

Люди стають там жовтого кольору через те, що на них нікотин. Душ - раз на тиждень. Ти нічого не знаєш, тобі нічого не говорять. Просто приходять, ставлять по факту. Лікаря нема ніякого взагалі. Можна викликати швидку, але якщо менти намагаються якось тиснути, вони не викликають тобі швидкої.

В один момент мені заборонили користуватися теплими речами і засобами гігієни. Тому що їм так захотілось.

Чекав півтора місяці зубного лікаря, коли у мене почали випадати зуби і боліти. Просто ніхто не реагував", - сказав Антоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков восьмий рік керує МВС

Андрія Антоненка випустили зі слідчого ізолятора під цілодобовий домашній арешт 30 квітня. Рішення прийняв Шевченківський районний суд міста Києва.

Його арештували позаторік у грудні. Висунули підозру у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Тоді президент Володимир Зеленський на брифінгу в МВС заявляв: "Імовірні вбивці сьогодні затримані. Багато відповідей, дякувати Богу, ми сьогодні отримали". На брифінгу робив заяви і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Зараз ви читаєте новину «"Відмиватися Зеленському важко" - Антоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути