Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2018 14:33

Скасування АТО: Порошенко сьогодні-завтра призначить командувача Об'єднаних сил

Скасування АТО: Порошенко сьогодні-завтра призначить командувача Об'єднаних сил
Керувати Об'єднаними силами буде бойовий генерал. Фото: REUTERS

Президент Петро Порошенко найближчим часом визначиться з призначенням командувача Об'єднаних сил відповідно до закону про деокупацію Донбасу.

Про це на брифінгу повідомив представник Генштабу ЗСУ Юрій Бобров, передає "РБК-Україна".

"Такі кандидатури визначені. Найближчим часом буде прийняте рішення головнокомандувачем ЗСУ, президентом України про призначення командувача Об'єднаних сил... Можливо, сьогодні, можливо, завтра", - сказав Бобров.

За його словами, на цю посаду визначили кандидатуру генерала, який має бойовий досвід з початку збройної агресії Росії і успішно керує військовими формуваннями. Він підпорядковуватиметься безпосередньо головнокомандувачу і начальнику Генштабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про закон про деокупацію Донбасу

Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях" набув чинності 23 лютого. Він називає Росію країною-агресором, а підконтрольні бойовикам території Донбасу - тимчасово окупованими.

Згідно з законом, стратегічне керівництво силами і засобами, які залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ здійснює Генштаб, а керівництво безпосередньо в Донецькій і Луганській областях - командувач Об'єднаних сил, якого призначає президент за поданням начальника Генштабу.

Зараз ви читаєте новину «Скасування АТО: Порошенко сьогодні-завтра призначить командувача Об'єднаних сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути