четвер, 01 червня 2023 22:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Відчинені укриття та авіація – Зеленський звернувся до українців

Відчинені укриття та авіація – Зеленський звернувся до українців
Президент Володимир Зеленський розповів про роботу на сьогоднішньому саміті у Молдові. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні наголосив, що укриття мають бути доступними.

Сьогоднішня трагічна ситуація не повинна повторитися.

"Це обов'язок представників місцевої влади, дуже конкретний обов'язок – забезпечити наявність і доступність укриттів цілодобово. Боляче бачити недбале ставлення до цього обов'язку. Боляче бачити втрати. І якщо обов'язок на місцях не виконується, це прямий обов'язок правоохоронців – притягати до відповідальності", – сказав він.

Президент подякував військовим та рятувальникам, які ліквідовують наслідки російських ударів.

Українська делегація сьогодні працювала на саміті Європейської політичної спільноти у Молдові. Зеленський говорив з багатьма президентами та прем'єрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ можуть піти на Придністров'я. Але є умова ‒ Зеленський

"Був і розширений формат із представниками Нідерландів, Данії, Швеції, Британії, Польщі, Бельгії. І, звичайно, – зустрічі на полях саміту та спільне засідання всіх учасників та учасниць саміту", – повідомив Зеленський.

Україна готує нові рішення стосовно протиповітряної оборони, авіації та просування на землі. Готується реальний політичний зміст для саміту НАТО у Вільнюсі. Працюють над пакетом гарантій безпеки на шляху в Альянс.

"Робимо все, щоб наблизити політичне рішення Євросоюзу щодо членства для України. Готуємо саміт миру на основі української формули миру", – вказав він.

Зеленський окремо подякував голові Європейського парламенту Роберті Мецолі за ухвалене рішення щодо боєприпасів для України – виділення додаткових €500 млн.

Україна вже готова стати членом НАТО. Чекає, коли Альянс буде готовий прийняти її. Про це після прибуття у Молдову на саміт Європейської політичної спільноти сказав президент України Володимир Зеленський.

Президент Володимир Зеленський прибув 1 червня з візитом до Молодови. Там він, зокрема, візьме участь у саміті Європейської політичної спільноти. Заплановано також багато двосторонніх зустрічей.

Зараз ви читаєте новину «Відчинені укриття та авіація – Зеленський звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути