Ексклюзиви
середа, 30 листопада 2011 10:10

"Окремі опозиційні вожді забули і про Тимошенко, і про Луценка за гратами"

"Окремі опозиційні вожді забули і про Тимошенко, і про Луценка за гратами"

Влада боїться виборів. Тому вони і придумали самовисування. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко.

"Бо ж соромно кандидатам іти до людей і казати: "Я від Партії регіонів". А так – начебто ректор, нібито якийсь підприємець чи головний лікар. А насправді – "тушка", - наголосив він.

Нагадаємо, партія "Громадянська позиція" вийшла з Комітету опору диктатурі.

Причиною для цього послужило спільне голосування у Верховній Раді представників опозиційних фракцій БЮТ та НУ-НС із парламентською більшістю за закон про вибори народних депутатів.

"Політика, в моєму розумінні, – це чітка постановка завдань і робота на досягнення результату. А не підкилимні ігри, розводки чи зради. А тут саме такий випадок. І його побачила вся країна", - зауважив народний депутат.

"Окремі опозиційні вожді, очевидно, вирішили перетворити "Комітет опору диктатурі" на "Комітет опори диктатури". Забули й про опір, і про диктатуру. Навіть про те, що Юлія Тимошенко, Юрій Луценко й багато інших за ґратами. А це були перші номери списків, які й привели цих людей у парламент 2007-го", - підкреслив Гриценко.

"Я голосував "проти", й це була чітка позиція. "За" висловилися фракція БЮТ-"Батьківщина", і це рішення провели Олександр Турчинов та Андрій Кожем'якін. Так само голосувала значна частина фракції "Наша Україна – Народна самооборона". Тут зіграли свою роль Микола Мартиненко, Арсеній Яценюк та інші з "Фронту змін". Дуже сумно й гидко було дивитися, як опозиціонери та члени "Комітету опору диктатурі" бігали в кулуарах парламенту. Обіймалися, дехто цілувався із Андрієм Клюєвим (перший віце-прем'єр, – ред.), Олександром Лавриновичем (міністр юстиції, – ред.). Узгоджували позиції, вдарили по руках і пішли голосувать", - наголосив він.

Народний депутат підкреслив, що законопроект писали без опозиції та всупереч інтересам суспільства.

"Якби вдалося відстояти чинний закон із пропорційною системою – Янукович мав би максимум 20 відсотків голосів. А опозиція – понад три чверті в парламенті", - зауважив він.

Чого виборець мав би вимагати від тих, хто висувається, Анатолій Гриценко розповідає у новому номері журналу "Країна" № 46 (99) за 2 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Окремі опозиційні вожді забули і про Тимошенко, і про Луценка за гратами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути