субота, 24 травня 2014 21:05

Від Європи багато претензій до України - Єрмолаєв

Від Європи багато претензій до України - Єрмолаєв
фото: blog.t30p.ru

Країни, в якій ми жили півроку тому, вже не буде. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів директор Інституту стратегічних досліджень "Нова Україна" Андрій Єрмолаєв.

"Україна народжується вдруге. Люди хочуть нарешті заробляти чесно, бути освіченими, позбутися чиновників, які крадуть. З'явився новий, поки що не до кінця усвідомлений ідеал духовної України. Потрібно на нього орієнтуватися. Ми вже точно знаємо, чого не хочемо. Тепер треба домовлятися, що будуємо. Це вже не буде звична Україна з її адміністративними областями. Формуватиметься набагато складніше утворення з елементами автономії, посиленого самоврядування", - зауважив він.

За його словами, від України чекають нестандартних рішень.

"Жоден міжнародний механізм не впорається з розвитком подій в Україні. Нам потрібно напрацювати підходи, що захищали б цілісність держави. Усе це має бути предметом нової угоди з Організацією з безпеки і співробітництва з ЄС, щоб можна було створити єдину систему європейської безпеки", - додав експерт.

Єрмолаєв вважає, що ситуація з Україною показала, що Європі треба змінюватися.

"В цьому процесі братиме участь і Росія, яка є одним із фундаторів ОБСЄ. Росія та Євросоюз у майбутньому ворогувати не збираються. Тому маємо повернутися до формату взаємодії Україна — Євросоюз, Росія — Євросоюз. Треба зруйнувати стереотип, що ми всі — один проти одного. Він заводить у глухий кут. Зараз українська влада говорить мовою війни. Каже Європі: нам треба об'єднатися проти Путіна. Але європейці не бажають воювати. Більше того, зараз уже до українців чимало претензій. Нам багато чим допомогли, зокрема санкціями щодо Росії. Тепер нас запитують: "А ви що робите?", - наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Від Європи багато претензій до України - Єрмолаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути