вівторок, 26 червня 2012 17:13

Спецтема: Луценко за ґратами

Останній свідок у справі Луценка заплутався у показах

Останній свідок у справі Луценка заплутався у показах
Розгляд справи Юрія Луценка на сьогодні завершився. Фото: obozrevatel.com

У суді у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка оголошено перерву до 2 липня 11.00.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Задумуватись над ініціативами Колесніченка можуть тільки невігласи та диверсанти" - Луценко

Перед цим було допитано чергового свідка у справі - колишнього першого заступника начальника Департаменту оперативної служби МВС України Геннадія Грищенка. У своїх показах свідок зазначив, що під час розслідування справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка було порушене законодавство в частині подовження строку розслідування.

Водночас, Грищенко заявив, що не вивчав матеріали оперативно-розшукової справи, а відповідає лише за частину, яку йому було доручено.

Луценко перепитав його, скільки років діє строк давності щодо справи, у якій йдеться про замах на життя. На що свідок відповів, що 15 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один свідок не побачив криміналу у діях Луценка

"Як Луценко може незаконно продовжувати строки розслідування, якщо він дійсний ще і зараз і буде дійсний ще років 10?", - прокоментував це екс-міністр.

Свідок заплутався у своїх відповідях щодо того, чи порушив таки закон Луценко і наголосив, що підписав у цій справі тільки свою частину, а ОРС не вивчав. Хоч підпис стоїть під усим документом.

Зокрема, його частина стосується тільки факту того, що за Давиденком двічі встановлювалось спостереження, а чи законне, чи не законне воно було, він  не знає.

"Те, що велось два спостереження підтверджую. Та чи законне воно було, чи ні, не впевнений, бо матеріали справи не вивчав". Він також не зміг відповісти на запитання, чи відомі йому факти порушення Луценком, Павленовим та Тарасенком закону.

Грищенко розповів, що під час роботи комісії, яка вивчала законність розслідування справи про отруєння Ющенка був присутній співробітник ГПУ. На запитання Луценка, хто саме, свідок відповів: "Не знаю, він приїжджав, був у департаменті розшуку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя продовжила засідання у справі Луценка навіть без адвоката: "Підлота!"

Луценко уточнив, чи брав співробітник ГПУ участь у роботі комісії, на що свідок відповів: "Може і брав, я не знаю. Я його бачив, він там був, у департаменті розшуку. Він приходив, виходив, ми там засідали, а він то заходив, то виходив".

На що Луценко прокоментував: "Ви скажіть, чи був він у комісії, бо у департаменті розшуку цих прокурорів як собак нерізаних".

На цьому допит свідка завершився. Нагадаємо, що сьогодні було допитано 5 свідків у справі.

Нагадаємо, що Луценка звинувачують у санкціонуванні незаконного стеження під час розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.

Зараз ви читаєте новину «Останній свідок у справі Луценка заплутався у показах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути