Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2012 13:37

Спецтема: Луценко за ґратами

"Особлива думка не підлягає оголошенню" — прокурор про справу Луценка

"Особлива думка не підлягає оголошенню" — прокурор про справу Луценка
Однак вона обов'язково має бути долучена до матеріалів справи Фото: obozrevatel.com

Прокурори ще не бачили особливої думки одного із суддів Апеляційного суду щодо справи екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це заявив один із прокурорів Дмитро Лобань. Він наголосив, що ця особлива думка не була зачитана разом із ухвалою колегії суддів, однак вона обов'язково має бути долучена до матеріалів справи.

"Особлива думка не підлягає оголошенню, але приєднується до матеріалів справи. Оголошується тільки текст ухвали, в якій також не має бути і самої згадки про цю особливу думку. Однак з нею згодом можуть ознайомитися всі учасники процесу", - наголосив він.

Прокурор також додав, що особисто він не бачив ще цієї особливої думки, але обов'язково з нею ознайомиться. Він також відмовився говорити про те, хто саме з суддів її висловив. Відповідаючи на запитання, чи готується вже державне обвинувачення до касації по другій справі Луценка, він наголосив: "Я не можу цього сказати, бо на сьогоднішній день по цій кримінальній справі касаційної скарги ще не було, тому готуватися до цього зарано".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Луценка хоче подати скаргу до Європейського суду з прав людини

Зазначимо, що сьогодні Апеляційний суд Києва зачитав рішення щодо справи екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Суд залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким Луценка було засуджено до двох років позбавлення волі за санкціювання незаконного стеження під час розслідування справи по отруєнню Віктора Ющенка. Однак, як стало відомо раніше, один із суддів відмовився підписати ухвалу колегії і написав свою особисту думку щодо цієї справи. Та хто це був і що саме написав поки невідомо.

Зараз ви читаєте новину «"Особлива думка не підлягає оголошенню" — прокурор про справу Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути