четвер, 07 лютого 2013 17:19

Ось вам результати роботи міліції: Дікаєв, Мазурок і вбивство сім'ї судді Трофимова - Москаль

Ось вам результати роботи міліції: Дікаєв, Мазурок і вбивство сім'ї судді Трофимова - Москаль
За прогнозами Москаля, далі ситуація в країні тільки погіршуватиметься. Фото: 24.ua

Бідність, безгрошів'я, безробіття спричинили вибух убивств в Україні. Міліція ж приховує показники і не аналізує причини.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів екс-міністр внутрішніх справ Геннадій Москаль.

"Таку статистку дала Генпрокуратура. Раніше міністерство відповіло, що воно ніякої статистики не веде. Тепер вони вже виправдовуються. Казали мені, що до формування статистик відношення не мають і все це робить прокуратура. А вони дали сухі цифри. Тепер я звернувся до них, щоб вони розбили по конкретних складових сегментах. Бо з цього, що вони надали, неможливо дізнатися від чого виросли вбивства. За рахунок побутових, хуліганських, на сексуальному ґрунті чи це замовні вбивства, чи з використанням вогнепальної зброї, вибухових засобів. Раніше міністерство внутрішніх справ чітко кваліфікувало і тоді було видно, за рахунок чого йде ріст. Сьогодні нічого цього не видно. Цей кримінально-процесуальний кодекс дає збої", - сказав він.

Москаль розповів, що міністр внутрішніх справ надав відповідь на його запит про облік убивств цього року, у якій запевнив, що "у них нічого нема".

"Якщо у них нічого немає, то чого ви виправдовуєтеся і так далі?", - здивувався Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль озвучив приголомшливу цифру: 5 тисяч вбивств в Україні за січень

Екс-міністр пояснив: "Кругом ніщєта, безгрошів'я, безробіття, зниження зарплат і тому подібне. Це явно веде до збільшення злочинності. Це - один із основних критеріїв. А владі що? Вона зайнята своїми проблемами - опозицією. Їм не до злочинців і не до злодіїв".

Москаль також додав, що міліція приховує цю інформацію.

"Сказали спочатку, що нічого не ведуть, а все прокуратура. Це ж якийсь маразм. Єслі б шось робили, були б якісь конкретні результати. А якщо їх нема. То про шо можна говорити? Ось вам три результати я назву: Дікаєв, Мазурок і вбивство сім'ї судді Трофимова. Це - крах української міліції. Які ще факти треба демонструвати?", - каже він.

За прогнозами Москаля, далі ситуація тільки погіршуватиметься.

"Може статися те, що, як у Винокура є така інтермедія: "Боюся выйти на улицу, одеваю кастрюлю". Як може бути облік злочинів у Генеральній прокуратурі, а міліція буде займатися їхнім розкриттям? Це ж якийсь абсурд. Абсурдний Кримінально-процесуальний кодекс. Чому я його і критикував, і не голосував. Це наслідки того, що одна рука не знає, що робить інша", - розповів він.

Зараз ви читаєте новину «Ось вам результати роботи міліції: Дікаєв, Мазурок і вбивство сім'ї судді Трофимова - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути