пʼятниця, 26 березня 2010 13:35

Оробець порадила Табачнику відкласти стаханівські методи

Оробець порадила Табачнику відкласти стаханівські методи
Заступник голови партії "Єдиний Центр", народний депутат Леся Оробець вважає, що міністр освіти і науки Дмитро Табачник при перегляді умов зовнішнього незалежного оцінювання повинен врахувати думку освітян, абітурієнтів, їх батьків, українських та закордонних експертів, а не тільки керівників частини вищих навчальних закладів.

Про це повідомила прес-служба партії.

"Натомість, вчорашня нарада Дмитра Табачник з ректорами окремих вишів свідчить про бажання підмінити процедуру громадського обговорення міністерських ініціатив банальною грою в піддавки з адміністративно залежними від міністерства ректорами", – сказала Оробець.

Народний депутат вважає, що подібна імітація громадської експертизи суперечить інтересам держави, маскуючи не лише істотні ризики, які загрожують освітній реформі в разі втілення планів міністра, але й масове невдоволення з боку експертного середовища та суспільства.

"Зустріч, що мала продемонструвати підтримку громадськістю авантюрних намірів Табачника, перетворилася на парад принизливих запевнень з боку підлеглих йому осіб в особистій відданості начальнику", - наголосила Оробець.

На думку політика, від такої зустрічі важко було чекати іншого результату. "Ректорів було зібрано напередодні підготовки бюджету і визначення квот на держзамовлення. Їм було тактовно нагадано про "державне фінансування" і 700 справ із ліцензування й акредитації, що має найближчим часом розглянути Державна атестаційна комісія. На жаль, є небагато ректорів, які не підтримали б міністра за такої постановки питання", – зауважила депутат.

Заступник голови "Єдиного Центру" наголосила, що у міністра ще є шанс підійти до реформ у освіті справді професійно.

"Просто треба спробувати почути і зрозуміти, чого хочуть не лише твої фактично підлеглі, а й представники громадськості. Звісно, за два місяці до вступної кампанії можна лише імітувати громадське обговорення.

Тому ми закликаємо міністра відкласти стахановські методи, які у освіті несуть лише загрози, і перенести обговорення нововведень, а цьогорічну вступну кампанію провести без експериментів над випускниками", - сказала Оробець.

Зараз ви читаєте новину «Оробець порадила Табачнику відкласти стаханівські методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути