Ексклюзиви
вівторок, 05 листопада 2013 23:19

Організатори політичних акцій протесту потрапляють на гачок МВС?
6

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Опозиціонер з Донецька Володимир Деркач потрапив в міліційну базу даних після участі в чорнобильській акції протесту, яка прогриміла на усю Україну два роки тому.

"Взагалі-то у нас була по зведеннях інформація на 2 організаторів наметового містечка чорнобильців - один в Київському районі (чорнобилець Микола Гончаров - "Gazeta.ua"), другий з Пролетарського району (Деркач - "Gazeta.ua)", - про це розповів суду дільничний з Пролетарського райвідділу міліції Донецька Віталій Прилуцький.

У Пролетарському райсуді Донецька продовжують судити екс-кандидата в нардепи та лідера громадського руху Володимира Деркача. На думку підсудного, повідомлення дільничного вказує на політичний мотив переслідування.

Деркач звинувачується в нанесенні тілесних ушкоджень молодому чоловіку 26 липня 2012 року. У момент порушення кримінальної справи він балотувався до парламенту від ВО "Батьківщина", протистояв "регіоналові" Олександру Бобкову в одному з найбільш кримінальних округів.

По статті "Хуліганство з особливою зухвалістю" чорнобильцеві загрожує до 5 років обмеження волі або 6 місяців арешту. Деркач продовжує наполягати на своїй невинності. А прокуратура вважає, що опозиціонер ні з того ні з сього накинувся на вулиці на незнайомого студента.

Потерпілий не бажає являтися до суду. Свідки звинувачення ховаються від надання свідчень. До суду у черговий раз не явився головний свідок прокуратури Антон Ручкін. Не явився і свідок Максим Абрамовський.

Допитали фельдшера Світлану Кравець, яка виїжджала на місце події. За її словами, коли "швидка" прибула на місце так званої бійки, там на її вже чекала міліція.

- Він поводився не адекватно, був загальмований якийсь, видимих ушкоджень не мав, але скаржився на нудоту, пояснив, що його хтось штовхнув, він впав і ударився головою об бордюр, - розповіла фельдшер про потерпілого від "хулігана Деркача" Єгора Кривоноса.

А за словами дільничного, коли він прибув на місце подій, там його вже чекав Антон Ручкин. За словами цього хлопця, він став випадковим свідком нападу, який вчинив Деркач.

- Ручкин розповів, що бачив як молоду людину побив організатор наметового містечка чорнобильців - якого він бачив по телевізору, - повідомив суду Віталій Прилуцький. - Набираєш "наметове містечко" і висвічується Деркач Володимир Григорович - в ту ж ніч це, природно, було все пробито.

Свідок звинувачення Максим Касьянов прибув до суду зі своїм адвокатом. Ця людина разом зі своїм другом Максимом Абрамовським у вечір здійснення події запросила Деркача в кафе. Хуліганська дія, в якій звинувачується чорнобилець, відбулася безпосередньо після того, як Деркач розлучився з Касьяновым. На прохання захисту підсудного суд зажадав від компанії МТС роздрук телефонних переговорів свідків. Так з'ясувалося, що Касьянов та Абрамовський неодноразово зв'язувалися з жервой побиття та головним свідком побиття як до інціденту, так і після нього.

Свідок Касьянов заявив, що з Антоном Ручкиним не знайомий. Після чого суддя Наталія Кирилюк ознайомила його з роздруком його переговорів, наданим телефонною компанією МТС, звідки витікає, що Ручкин і Касьянов розмовляли по телефону 26 липня 2012 року.

- А куди це ви мене носом тичите? Чо це за папірець? Я вам такий за 2 хвилини зроблю, - відреагував на офіційну відповідь оператора МТС пан Касьянов.

Після чого цей свідок звинувачення заявив, що скористається правом не відповідати на запитання, що стосуються особисто його дій.

Правозахисники і опозиційні політики Донеччини переконані, що кримінальне переслідування відносно Володимира Деркача повністю сфабриковане та будується від початку і до кінця на брехливих свідченнях.

Зараз ви читаєте новину «Організатори політичних акцій протесту потрапляють на гачок МВС?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути