четвер, 12 серпня 2021 09:47

Показали найбільших прогульників у Раді

14 нардепів від ОПЗЖ позбавили виплат за прогули. Серед них, Рената Кузьміна, Тараса Козака, Юрія Солода, Вадима Рабіновича і Вадима Столара позбавили виплат за 19 місяців. Інфографіку рейтингу 30 нардепів, у яких вирахували найбільше грошей за відсутність у Верховній Раді, опублікувало видання "Слово і діло".

Автор: Слово і діло
   Топ-30 депутатів, у яких вирахували найбільше грошей за відсутність в Раді.
Топ-30 депутатів, у яких вирахували найбільше грошей за відсутність в Раді.

За 19 місяців прогулів також позбавили виплат членів групи "За майбутнє" Ярослава Дубневича, Степана Івахіва, Ігоря Палицю.

Виплат за 18 місяців позбавили членів ОПЗЖ Наталію Королевську, Сергія Льовочкіна, Ігора Абрамовича, Юрія Бойка та Олександра Фельдмана. Двох позафракційних нардепів – Дмитра Шенцева й Олександра Дубінського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагадує СРСР: політолог оцінив "Велике будівництво" президента Зеленського

Погана відвідуваність засідань Ради та засідань комітетів протягом 17 місяців була в депутатів від "Батьківщини" Антона Яценка та Андрія Кожем'якіна, позафракційних Андрія Деркача і Дмитра Шпенова, члена фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка, депутата від ОПЗЖ Віталія Борта і члена групи "За майбутнє" Сергія Лабазюка.

Депутатських виплат за 16 місяців позбавлені члени "Довіри" Василь Петьовка, Андрій Кіт і Сергій Шахов, члени фракції ОПЗЖ Ігор Кисельов і Федір Христенко, а також позафракційний Вадим Новинський.

Нардепів позбавляють компенсації, якщо протягом місяця або однієї сесії парламенту вони пропустили понад 30% голосувань. Аналогічне покарання передбачено за пропуск понад 50% засідань комітету, до складу якого входить парламентарій.

У Верховній Раді в липні зареєстрували 104 законопроєкти. У червні їх було 156. Президент Володимир Зеленський подав шість ініціатив, уряд прем'єра Дениса Шмигаля – 11, народні депутати – 87. Представники фракції "Слуга народу" брали участь у розробленні 67 законопроєктів.

Зараз ви читаєте новину «Показали найбільших прогульників у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути