пʼятниця, 27 листопада 2020 11:52

Виправдали суддю, який виносив незаконні вироки майданівцям

Виправдали суддю, який виносив незаконні вироки майданівцям
Колишнього суддю Віктора Кицюка виправдали. Фото: "Протокол"

Виправдали колишнього суддю Печерського райсуду Віктора Кицюка, який незаконно судив учасників Автомайдану під час Революції гідності.

Вирок виніс Шевченківський районний суд Києва, передає "5 канал".

Суддя Лідія Щебуняєва оголосила, що суд визнав не доведеними обвинувачення Кицюка у винесенні свідомо неправомірного рішення та у втручанні в систему автоматизованого розподілу справ.

Вказала, що недостатньо заслуханих свідків і доказів прокуратури.

25 листопада, попри відсутність потерпілого, терміново провели дебати. Адвокат потерпілого пропонував допитати свідків. Цього не зробили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довічно на посаді залишили суддю, який забороняв Майдан

"Щебуняєва "несподівано" повністю виправдала Кицюка. Вона не знайшла складу злочину в засудженні невинного, на підставі рапорта, у якому немає жодного підпису при відсутності жодного доказу вини і доказах невинуватості водія. Ось таке "правосуддя" – засудити невинного, виправдати винуватого", - заявив учасник Автомайдану, член правління адвокаційного центр Dejure Роман Маселко.

Вища рада правосуддя залишила на посаді суддю Віктора Кицюка. Про це у Facebook повідомив адвокат родин героїв Небесної сотні Роман Маселко. "Вища рада правосуддя відмовилась звільнити суддю Кицюка. Тут спрацював прецедент Чауса, який ВРП створила рік тому - за одне незаконне рішення не карають. А інші - ігнорують".

Зараз ви читаєте новину «Виправдали суддю, який виносив незаконні вироки майданівцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути