понеділок, 20 травня 2013 15:20

Опозиція не називає єдиного кандидата, аби той не став мішенню?

Опозиція не називає єдиного кандидата, аби той не став мішенню?
Експерт вважає оптимальним терміном, коли опозиції слід назвати єдиного кандидата - за рік до президентських виборів. Фото: telekritika.ua

Політтехнолог Тарас Березовець вважає позитивною заяву опозиції про підтримку єдиного кандидата у президенти у другому турі.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Сьогодні висунення єдиного кандидата в першому турі було б неможливим. Амбіції балотуватися на цю посаду не обмежуються в тій же "Батьківщині" Арсенієм Яценюком. Ще там є В'ячеслав Кириленко та Анатолій Гриценко. Реакція останнього на цю подію підтверджує, що він продовжує розглядати себе в якості кандидата. Навіть таке рішення було достатньо складним та компромісним. Це вже великий бонус для опозиційних сил", - наголосив експерт.

Березовець зауважив, що до виборів ще залишається два роки, тому ніхто не заважає опозиції ухвалити рішення і висунути єдиного кандидата від опозиційного табору у першому турі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Опозиції не варто зараз давати козир владі, називаючи єдиного кандидата на 2015

"Це може бути так само, як у 2004 році домовилися Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко. Назвати сьогодні єдиного кандидата від опозиції означає зробити його мішенню державної влади. Ніхто не гарантуватиме цій людині безпеки. Рішення відтягти визначення єдиного кандидата є правильним. Потрібно тримати інтригу та поставити владу у складну ситуацію, аби вона не знала, хто складатиме конкуренцію президенту Януковичу", - пояснив він.

За словами політтехнолога, оптимальний термін, коли б опозиція могла назвати єдиного кандидата - за рік до президентських виборів.

"Окрім Юлії Тимошенко, вийти у другий тур більше шансів мають Яценюк та Кличко. Тягнибока я з цього списку виключаю. Його ідеологія навіть для більшості прихильників опозиції є неприйнятною", - додав Березовець.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не називає єдиного кандидата, аби той не став мішенню?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути