Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2012 16:16

Опозиція навіть після виборів не зможе вплинути на долю Тимошенко і Луценка - експерт

Опозиція навіть після виборів не зможе вплинути на долю Тимошенко і Луценка - експерт
Тарас Березовець. Фото: compassinfo.blogspot.com

Опозиція не набере на виборах більшість, тому не зможе ані звільнити Юлію Тимошенко та Юрія Луценка, ані оголосити Віктору Януковичу імпічмент.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

Говорячи про обіцянку Арсенія Яценюка одразу після виборів ухвалити закон про імпічмент президенту, експерт висловив переконання, що для цього опозиція не зможе отримати необхідну кількість місць у ВР.

"Це можливо тільки в тому випадку, якщо опозиція в наступному парламенті набере більшість. Тобто, їй потрібно виграти вибори у пропорційній частині, за, хоча б, третини мажоритарних округів. У підсумку треба взяти десь 70-80 округів мажоритарних і отримати їх мають всі опозиційні партії: об'єднаний список "Батьківщини" та "Фронту Змін", "Удар" і "Свобода" — це ті, які стовідсотково долають 5% бар'єр. Вони всі мають набрати десь 150 місць в пропорційній частині. На сьогоднішній день це абсолютно нереально", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція планує отримати на виборах 240 мандатів

"Ухвалення закону про імпічмент, про що говорив Яценюк, в нинішніх умовах неможливо. Оскільки Партія регіонів, незважаючи на всі їхні провали, має наразі найбільший рейтинг", - переконаний він.

Говорячи про іншу обіцянку Яценюка — одразу після формування нового праламенту звільнити Тимошенко та Луценка, Березовець зазначив, що опозиція не зможе цього зробити.

"Опозиція тут абсолютно нічим не зарадить, - переконаний політолог. - Я думаю, що Луценка звільнять і так до виборів, але залишивши судимість. Він може бути амністований, але він все ж не зможе взяти участь у виборах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Форум об'єднаної опозиції затвердив резолюцію та проект програми дій

Щодо Тимошенко, додав експерт, не має жодних сигналів зі сторони влади щодо її імовірного звільнення: "Швидше за все її будуть тримати або до виборів, або звільнять перед виборами і вона не встигне взяти участь у кампанії".

"Це може бути або президентська амністія з формулюванням "за високий особистий статус", чи "політичні обставини". - розповів Березовець про ймовірні механізми звільнення екс-прем'єра. - Помилування не буде, тому що ані Луценко, ані Тимошенко просити про це не будуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Кличко проігнорував форум об'єднаної опозиції

Політолог підсумував: "Це буде або амністії, або скасування статей КПК, по якій її посадили, і третій варіант — це апеляція. Тобто, Апеляційний суд розглядає і знаходить, що є нові пом'якшуючі обставини чи щось інше. Але це найменш реально".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція навіть після виборів не зможе вплинути на долю Тимошенко і Луценка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути