понеділок, 13 січня 2014 12:01

Опозиції радять показати план змін країни після Януковича

Опозиції радять показати план змін країни після Януковича
Фото: uainfo.org

Вчорашнє віче є логічним початком подальшої роботи опозиції та майдану.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

За його словами, люди прийшли після свят в достатньо великій кількості, але основне питання не у віче, а в тих акціях та діях, які відбуватимуться після його проведення.

"Похід на "Межигір'я" є тиском на владу, тому такий сценарій треба використовувати. Блокування кортежів буде її дратувати. Потрібно багато постійних акцій, які будуть направлені проти конкретного чиновника. В основному, йдеться про Януковича. Це одна з тих дій, які можуть вплинути на ситуацію. Але сподіватися, що лише ці акції призведуть до вирішення всіх питань, не варто. Вони носять тактичний, а не стратегічній характер. Потрібні й інші кроки. Опозиція має оголосити конкретні дії по захисту результатів виборів. Що, наприклад, вона буде робити, коли зніматимуть одного з кандидатів? Кампанія вже давно почалася, а цього ще немає. Також має бути план змін в країні після Януковича. Ще важливо було б озвучити, яким чином майдан розповсюджується в регіони", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 100 противників барикад зібралися на Хрещатику і намагалися розібрати укріплення

Таран пояснив, що в Україні дуже важко провести класичний страйк.

"У нас така законодавча база, що для його легальності потрібен дозвіл від влади. Якщо ми вкладаємо в поняття страйк просто масштабну всеукраїнську акцію, яка показує готовність українців до змін, це одне. Якщо говорити, як про зупинку всіх підприємств, тут є питання. Бо саме там влада має вплив", - наголосив політолог.

Нагадаємо 12 січня лідери опозиції на першому у 2014 році Народному Віче оголосили, що будуть вимагати створення ТСК з розслідування протиправних дій правоохоронців та ухвалити рішення про ліквідацію "звірячих назв і звірів з української міліції". Також вимагатимуть виконання закону про звільнення від покарання учасників протестів.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції радять показати план змін країни після Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути