пʼятниця, 26 квітня 2013 16:05

Опозиція зі своєю заявою про підтримку ТВі спізнилася на два дні - Сюмар

Опозиція зі своєю заявою про підтримку ТВі спізнилася на два дні - Сюмар
На думку Вікторії Сюмар, вочевидь, що ситуація з ТВі подавалася опозиції як винятково бізнесовий конфлікт. Фото: uainfo.org

Виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар припустила, що на опозицію могли здійснюватися впливи, щоб вона не втручалася у ситуацію з телеканалом ТВі.

Про це вона розповіла Gazeta.ua, коментуючи сьогоднішню заяву лідерів опозиції про підтримку журналістського колективу ТВі.

"Лідери опозиції говорять про необхідність з'ясування правди. Я думаю, якраз усі в цьому й зацікавлені, - говорить вона. - Тому їхня заява цілком адекватна. Інша справа, що вона спізнилася десь так на два дні. От питання цієї затримки якраз більш ключове. Чи це означає, що було прийнято рішення через якісь впливи, зокрема й того ж Миколу Княжицького, щоб опозиція не втручалася у це, і подавалося їй це як винятково бізнесовий конфлікт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери опозиції виступили на захист телеканалу ТВі

Але тут, за словами експерта, є дуже серйозна суперечність.

"Адже якщо це конфлікт довкола бізнесу, який приносить гроші і вимагає величезних інвестицій, то питання, хто стоїть за грішми? Я не дуже впевнена, що це можуть бути люди з опозиції, зокрема Княжицький. Чому Альтмана, якого ніколи це не цікавило, зацікавило це саме зараз, коли це дуже сильно цікавить українську владу?..", - зазначила Сюмар.

На її думку, це питання із затримкою висловлення позиції опозиціонерів показує, що там різні впливи були.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Княжицький, як народний депутат, не мав ставати на чийсь бік у конфлікті навколо ТВі — Данилюк

"Сьогодні опозиції треба було б розібратися, у чому були ці впливи. А також допомогти журналістському колективу з'ясувати, що реально стоїть за цією дуже дивною схемою власності. Зі статутними капіталами, з тими довіреностями: правдиві вони чи підробні, хто мав право їх видавати, а хто не мав? У цьому сприяння опозиції було би дуже суттєвим", - переконана медіафахівець.

Вона також додала: "Добре, що є підтримка колективу в цій ситуації, але, крім того, потрібно ще розслідування. Думаю, що тоді можна буде говорити про те, що це адекватна якась реакція. Хоча вона вже апріорі є із суттєвим запізненням".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція зі своєю заявою про підтримку ТВі спізнилася на два дні - Сюмар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути