четвер, 31 травня 2012 12:58

Опозиція заявляє про початок передвиборчого "цькування" жінок-кандидатів

Опозиція заявляє про початок передвиборчого "цькування"  жінок-кандидатів
Борис Тарасюк ще не знає, скільки жінок від опозиції піде на вибори за списком. Фото: liga.net

Ще не можна сказати, скільки жінок буде в списку об'єднаної опозиції.

Про це під час круглого столу "Участь жінок у парламентських виборах 2012 року в Україні" сказав народний депутат, лідер Народного руху України Борис Тарасюк.

"Не можу поділитися інформацієї, скільки жінок буде в списк об'єднаної опозиції. Ця інформація не є відкритою і процес триває. Але по мажоритарних округах є негативні тенденції, наприклад, у місті Фастові жінок кандидатів почали цькувати чоловіки політики".

За словами Тарасюка в програмі об'єднаної опозиції є пункт за яким має бути змінене законодавство з тим, щоб збільшити представництво жінок в органах влади та місцевого самоврядування.

"Хочу нагадати, що в 2012 році під час голосування законопроекта, який би передбачав збільшення прав жінок та їхню участь у виборчому процесі, він набрав лише 187 голосів. Серед них не було голосів представників Партії регіонів та комуністів. Це ставлення цих політичних сил до гендерної політики", - зазначив політик.

Тарасюк зазначив, що лідери Партії регіонів є по своїй суті антигендерними: "Згадаємо висловлювання президента та прем'єра, які є образливими для жінок. Як можна назвати діяльність цієї влади успішною, коли єдина в історії України жінка-прем'єр кинута за грати за свальсифікованими звинуваченнями.

На круглий стіл були зарпошені Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Сергій Тігіпко, Наталя Королевська, але ніхто з них не прийшов. Деякі з них відправили своїх представників.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція заявляє про початок передвиборчого "цькування" жінок-кандидатів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути