пʼятниця, 15 листопада 2013 14:16

Опозиція заради Тимошенко обіцяє владі "неймовірні компроміси"

Опозиція заради Тимошенко обіцяє владі "неймовірні компроміси"
Арсеній Яценюк. Фото: ru.tsn.ua

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк обіцяє, що у випадку, якщо Верховна Рада прийме закон про лікування засуджених за кордоном, опозиція піде на "неймовірні компроміси" за законом Про прокуратуру та закону Про вибори народних депутатів.

Про це він сказав журналістам у п'ятницю у Харкові, після нереалізованого побачення з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"У тому випадку, якщо першим буде проголосований в цілому законопроект про лікування Юлії Тимошенко, ми готові піти на неймовірні компроміси за законом про вибори і закону про прокуратуру", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа має подумати про відстрочку для України - Комаровський

Він підкреслив, що опозиція, на відміну від влади, пішла на компроміси заради підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Ми як українська опозиція пішли на всі компроміси заради підписання Угоди. Я підкреслюю: на все. Ні на один компроміс ні Янукович, ні Партія регіонів не пішли. Тому ми наполягаємо на тому, щоб у вівторок першим питання розглядався закон про лікування Юлії Тимошенко. До речі, Партія регіонів не внесла жодного законопроекту ( про лікування засуджених за кордоном - ред.). Ми внесли 5 редакцій, і остання редакція цілком і повністю відповідає вимогам, які регіонали висували до закону. Два інших закону - закон про прокуратуру і про вибори народних депутатів України можуть бути прийняті. Але це пакет із трьох законів, які повинні відкрити дорогу до асоціації з Європейським Союзом", - сказав опозиціонер.

"Я вважаю, що ця дорога закрита персонально Віктором Януковичем. Шанси залишаються, але вони настільки мізерні, що я живу лише вірою в те, що може трапитися чудо, і ми підпишемо Угоду", - додав Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк і донька Тимошенко впевненні, що тюремники брешуть про хворобу екс-прем'єра

Він також припустив , що причина зриву підписання Угоди про асоціацію -в "таємної домовленості", досягнутої президентом Януковичем у ході візитів до президента РФ Володимиру Путіну.

"Але сталося, швидше за все, зовсім інше. Під час його поїздок до Москви було досягнуто якась таємна домовленість. І предметом цієї домовленості є країна. Він торгує країною", - сказав Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція заради Тимошенко обіцяє владі "неймовірні компроміси" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути