пʼятниця, 27 грудня 2013 18:16

Опозиція вимагає негайно скликати бюджетний комітет ВРУ

Опозиція вимагає негайно скликати бюджетний комітет ВРУ
Фото: ua-travelling.com

Опозиційні парламентарі вимагають негайного скликання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету для ліквідації заборгованості по виплаті заробітної плати перед працівниками бюджетної галузі столиці.

Про це 27 грудня 2013 року повідомив народний депутат України від ВО "Свобода", член профільного парламентського комітету Андрій Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович збільшив держборг

Єдине питання, який опозиціонери вимагають розглянути на засіданні комітету, врегулювання питання про надання більш 254 млн грн для погашення заборгованості з заробітних плат і соціальних виплат бюджетникам столиці.

"У зв'язку з недолугим правлінням уряду Азарова виникла величезна заборгованість перед працівниками бюджетної галузі, зокрема в Києві. Насправді жодна нелегітимне засідання Київради, а тим більше за відсутності кворуму, не здатне вирішити проблеми і забезпечити киянам можливість зустріти Новий Рік та Різдво з грошовими коштами. Єдиний механізм виправити це злочин нинішнього режиму проти киян - негайно скликати засідання бюджетного комітету і прийняти необхідні рішення. Депутати від опозиції вже звернулися з відповідною вимогою до керівництва та інших членів профільного комітету", - заявив Іллєнко.

За його словами, депутати вимагають негайного проведення засідання комітету, оскільки це - реальний правовий шлях вирішення проблеми.

"Влада розповідала, що для цього має бути рішення міськради. Але Київська міськрада є нелегітимним - його фактично не існує. Більш того, навіть за свідченням самого в.о. голови КМДА Голубченко, рішення міської ради для цього не потрібно. Відповідно, рішення бюджетного комітету є цілком достатньо для врегулювання питання", - сказав політик.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає негайно скликати бюджетний комітет ВРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути